Plněné těstovinové trubky - cannelloni

janiko Kuchařka:

Doba přípravy: 40minut PT0H40M 4 porce Těstoviny 12 názorů

54

Suroviny

cannelloni (velké těstovinové trubičky)
cca 0,5 kg kuřecích prsíček
cibule
petrželka
smetana
kari koření
sůl
tvrdý sýr
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a maso nakrájíme na drobné kousky, orestujeme, přidáme asi lžičku kari a osolíme. Nakonec trošku sekané čerstvé petrželky. Necháme trošku vychladnout.

  2. Do pekáčku nakapeme olej, trubičky naplníme masem a položíme vedle sebe na pekáček, přiklopíme.

  3. Dáme do trouby ( horkovzduch 180°C ). Po chvilce zalijeme smetanou a asi po 20 minutách zasypeme strouhaným sýrem. Necháme chvilku sýr rozpustit a vypneme.

  4. Tato dávka mě vyšla na 14 trubiček.

Poznámka

Plnit se dají mletým masem a různě podle chuti.

A ještě nakonec..tyto těstoviny se opravdu nevaří dopředu..šťáva z masa i smetana stačí na to aby změkly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné těstovinové trubky - cannelloni

  • Alena Terčová Alena Terčová(neregistrovaný)

    poprvé jsem je objevila v obchodě, tak mám v týdnu v plánu zrovna tento předpis vyzkoušet.

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Janiko taky dělávám,ale na dno zapékací mísy dávám různě ochucený bešamel.Tak příště vyzkouším podle tebe.:yes:

    Odpovědět

  • janiko janiko(autorka receptu)

    tejaja:díky moc nenapadlo mě napsat že se nevaří..taky jsem se tomu podivovala ale je fakt že stačí zapéct.

    Odpovědět

  • janiko janiko(autorka receptu)

    Merylas:tak jen nakukuji jinak receptík dám jen když zkouším něco nového ale hodně se nechávám inspirovat od jiných.Ted peču perníčky na vánoce.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také je to i pro mě novinka;-)Tohle opravdu neznám:-8a líbí se mi to:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    janiko:Hezký receptík:yes: a dlouho jsi tady nebyla:-*:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tejaja: ďakujem Terezka, rcp sa mi páči, čo skvór urobím;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    rebeka: rebči, chápeš dobre, cannelloni sa nevaria dopredu, zmäknú počas pečenia od tekutiny, musí jej tam byť dostatok na zmäknutie ( omáčka ), je to rovnaké ako lasagne, tiež sa nevaria dopredu. ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chápu to dobře, že se roury:-D nevaří, ale přímo zapékají:-?

    Odpovědět

  • Kriss Kriss

    Vypadá to velmi lákavě. Jen to vidím, sbíhají se mi sliny.:-p Těstoviny můžu na všechny způsoby, i když je pravda, že tyto těstovinové trubky jsem doposud nejedla. Každopádně se ti to povedlo.:yes:

    Odpovědět

  • janiko janiko(autorka receptu)

    Byl to takový hokus pokus,ty těstoviny jsem dostala na vyzkoušení od kamarádky a tak jako vždy experiment.A dopadl dobře.

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Jee, to je bezva nápad, určitě je to dobrý a tak brzy vyzkouším.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo