Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Podzim je jako stvořený pro voňavý perník. Tato jednoduchá buchta na plech je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Upečte si ho s námi podle hrnkového receptu české zpěvačky a vášnivé cukrářky Kamily Nývltové. Perník je úžasně vláčný a s čokoládou a kokosem chutná skvěle.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Velký hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Do větší mísy prosejeme mouku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, špetku soli, oba kypřicí prášky a kakao. Vše důkladně promícháme, aby se suroviny rovnoměrně spojily a nevznikaly později žmolky.
Krok 3: Přidáme olej, mléko a vejce. Pomalu zamícháme, až vznikne hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít ještě trochu mléka.
Krok 4: Do těsta přimícháme rozinky a nasekané ořechy. Pokud je nemáte rádi, klidně je vynechte.
Krok 5: Těsto rovnoměrně rozetřeme až do krajů a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 35–40 minut.
Krok 6: Upečený perník necháme úplně vychladnout. Poté ho promažeme vrstvou marmelády (nebojte se dát jí více – krásně zvláční těsto), přelijeme rozpuštěnou čokoládou a nakonec posypeme kokosem.
Zveřejněno 25. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o28pj
Moje poznámka
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o28pj
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 12 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 13 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 13 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 14 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 14 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
prášek do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
olej,
vejce,
brusinky,
ořechy vlašské,
tuk,
mouka hrubá,
marmeláda,
čokoláda,
kokos strouhaný
Komentáře (1)