Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kofilové slzičky

Přejedli jste se lineckého cukroví, ale nemůžete si to křehké máslové těsto odpustit? Zkuste letos proměnit tradiční cukroví v novou pochoutku, kterou si doma zamilují úplně všichni. Recept na kofilové slzičky je tu pro vás.

Hodnocení receptu je 4,9 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 67 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby odpočinutí těsta

67 min (60 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

50 slziček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 121 kJ /
2 897 kcal
Bílkoviny33,36 g
Tuky194,89 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy249,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme hladkou mouku, moučkový a vanilkový cukr, žloutek a změklou Heru. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejme na 180 °C. Krok 3: Poté vyválíme těsto a vykrajujeme z něj slzičky (nebo jiné tvary), které rozložíme na plech. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 7 minut do zrůžovění. Krok 5: Připravíme krém. Vejce, čokoládu a cukr necháme rozpustit a propojit nad párou ve vodní lázni. Vyšleháme a necháme vychladnout. Krok 6: Změklé máslo vyšleháme a po částech do něj zašleháme čokoládovou hmotu. Krok 7: Slzičky slepujeme krémem. Namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme dle fantazie.

TIP: Příprava dokonalé čokoládové polevy

Zveřejněno 30. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kofilové slzičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDw9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kofilové slzičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDw9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám je uložené už od loňska, ale loni na ně už nebyl čas. Letos budu péct menší množství, tak třeba se dostanu i k těmto slzičkám :)

Letos jsem je dělala znovu, ale místo Kofily, jsem dala tyčinky Milena 3ks a je to také výborné.<3

Dělám třetím rokem, také jsem se dostala ke třem kofilám, jsou výborné a děkuji za recept:-K

Velmi oblíben.

<3 Dělala jsem je na vánoce. Jen jsem přidala dvě kofily navíc.

Nadhera.Vyzkousim je urcite.

Opravdu na krém stačí jen jedna tyčinka kofily?Děkuji

annie: ano :-)

annie: já tuto náplň děla minulý rok ze 3 kofil na 125g másla, jen cukru jsem dala míň dle chuti a bylo to super, jedna kofila mně také příjde málo

Vypadaji krasne, jak jste je prosim zdobila?

Lenka: slepené jsem namáčela do tmavé polevy a po zaschnutí postříkala světlou polevou. Použila jsem papírový kornoutek :-)

Krásné cukroví na vánoce vyzkouším.:yes::yes::yes:

Vypadají nádherně,určitě letos vyzkouším<3

Marie Švarcová 31. 10. 2017 15:11
:yes::yes::yes: určitě dobré a krásná prezentace <3

Nemám slov,hned bych ochutnala alespoň jednu slzičku;-):yes:

Děkuji všem :-K

Vypadají nádherně :yes::yes::-K

Tématické fráze:
kofilové cukroví, cukroví s kofilou, cukrovi kofila, cukroví z kofily, kofila cukroví, vánoční cukroví z kofily, krém s kofilou, kofilové, kofilové slzyčky, vanoční cukroví s kofilou, kofilove vánoční cukroví, recepty kofilove cukroví, kofilovy krem, kávové cukroví s kofilou, medovo kokosové slzičky, pusinky s kofilou, ¨kofilove slzicky, top recepty, kávové slzičky, www,kofilove,slzičky,recept,cz

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, cukr krupice, čokoláda, vejce, máslo, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu