Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný holandský řízek

Klasikou české kuchyně je dozlatova usmažený holandský řízek z mletého masa se sýrem. Šťavnaté maso v křupavém obalu perfektně doplní vařený brambor a brusinkový kompot. Tento výtečný oběd potěší celou vaši rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení masa

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme. Vepřovou plec nakrájíme na kostky a jemně umeleme. Krok 2: V míse promícháme maso se smetanou, sýrem a dvěma vejci. Směs dobře promícháme, mísu zakryjeme potravinářskou fólií a směs necháme přes noc odležet v ledničce. Krok 3: Druhý den směs opět promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Krok 4: Navlhčenýma rukama zformujeme oválné řízky, které obalíme v hladké mouce. Krok 5: Zbylá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem a solí. Řízky namočíme do vaječné směsi a nakonec je obalíme ve strouhance. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Krok 6: Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme řízky velmi pomalu z obou stran dozlatova. Krok 7: Osmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 8: Řízky posypeme nasekanou petrželkou a podáváme je s brusinkovým kompotem, vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

TIP: Časté chyby při přípravě holandského řízku

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jemný holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6o1x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jemný holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6o1x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, vejce, sýr gouda, smetana, mléko, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej, petrželka, kompot brusinkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu