Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášovka z odřezků

Gulášová polévka patří mezi stálice polévek. Připravit si ji můžete třeba z masa vepřového i hovězího. K němu stačí přidat klasické koření, tedy mletou papriku a majoránku. Chybět nemohou ani brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme. Česnek očistíme a nastrouháme. Maso nakrájíme na malé kousky. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Krok 3: Dále přidáme česnek, rajčatový protlak, mletou papriku a zamícháme. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Krok 4: Osolíme, opepříme a necháme vařit asi půl hodiny, dokud není maso měkké. Mezitím oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Krok 5: Jakmile je maso měkké, vložíme do polévky brambory a vaříme asi 15 minut, dokud nejsou měkké. Krok 6: Hotovou polévku jen dle potřeby dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem.

TIP: Desatero na téma gulášová polévka

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gulášovka z odřezků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYBD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gulášovka z odřezků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYBD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, brambory, cibule, paprika sušená uzená, protlak rajčatový, česnek, omáčka sojová, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka, voda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu