Hnědá jednoduchá a dobrá fazolovka

Bibinka Kuchařka: Bibinka

60 minut Pro začátečníky 7 názorů

Suroviny

hnědé střední fazole
cibule
klobása (nebo jinou uzeninu)
5 strouzků česneku
petrželka
olej
1 větší hrst celozrnné špaldové krupice (nebo hrubá mouka)
sůl
1 lžíce Podravky
2 brambory
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si uvaříme téměř do měkka, nebo je může přes noc nechat namočené a druhý den uvařit v té vodě, co se máčely.

  2. V jiném hrnci si na oleji osmažíme do hněda pokrájenou cibuli najemno, přidáme hrst špaldové krupice (nebo hrubé mouky), uděláme jíšku osmaženou do hněda a zalijeme uvařenými fazolemi i s vývarem, přidáme brambory nakrájené na malé kousky (pokud dáme zbylé tak je dáme ke konci vaření na těch 15 minut), lžíci Podravky, nakrájenou uzeninu, dosolíme, promícháme a 15 minut ještě dovaříme a nakonec přihodíme petrželku.

Poznámka

Velmi jednoduchá fazolová polévka a opravdu dobroučká.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hnědá jednoduchá a dobrá fazolovka

Tématické fráze: hnedé polévky fazolovka slovenská fazolovka hnědá polévka hnědá fazolová polévka polevka z hnedych fazoli jednoduchá fazolová polévka hnedé fazole polevka hnědých polévek fazolova polevka z hnedych fazoli polévka z malých hnědých fazoli fazolová polívka s malých hnedých z fazolí fazolovka s brambory fazolovka se zelím fazolova polevka z hnedych fazoli a brambor fazolovka polévka recept recet na fazolovou polévku polevka hnede fazole fazolovvka recept slovenské fazolačky