Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená žebra s povidlovou marinádou

Milovníky masa potěší šťavnatá dobrota v podobě vepřových žebírek. Pečená žebírka v marinádě z povidel a černého piva mají opravdu vynikající chuť a jsou skvělým tipem třeba na silvestrovskou večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z žebírek odstraníme blánu. Očištěná žebírka osolíme a opepříme. Krok 2: Všechny suroviny na marinádu smícháme. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 220°. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 4: Do pekáče dáme trochu oleje, cibuli a vložíme žebra, která potřeme marinádou. Krok 5: Pekáč vložíme do trouby a pečeme při 220 °C 10 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C, žebra podlijeme vodou a pečeme doměkka zhruba 2,5 hodiny. Krok 6: Každou půl hodinu žebra otáčíme, potíráme marinádou a dle potřeby podléváme vodou.

TIP: Vepřová žebírka smažená podle ČSN

Zveřejněno 24. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečená žebra s povidlovou marinádou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk1kD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečená žebra s povidlovou marinádou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk1kD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra vepřová, sůl, pepř mletý, olej, povidla švestková, kečup sladký, pivo černé, sůl, pepř mletý, koření grilovací, olej, voda, cibule

Přidat fotografie receptu