Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačené jablečné koláče

Kynuté tlačené koláče pečené dozlatova, s libovolnou náplní, to je pochoutka na každý den. S přípravou kynutého těsta nám pomůže domácí pekárna. Jednotlivé koláče pak naplníme rozvařenými jablky s pudinkem a dozdobíme mandlemi a rozinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenika

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby procesu v DP

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby procesu v DP)

Suroviny pro 1 dávka

na 32 koláčů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny vložíme do pekárny v pořadí nejprve mokré, poté suché a nahoru rozdrobené droždí. Zapneme program Těsto. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Vložíme je do hrnce, přisypeme skořicový cukr a necháme asi 5 minut přejít varem. Poté ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme na jablka a povaříme. Náplň necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 32 kousků, ze kterých vyválíme kuličky. Ty rozložíme na plech s pečicím papírem, zakryjeme fólií a necháme kynout ještě asi 40 minut. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 5: V každé kuličce vytlačíme pomocí sklenice důlek. Okraje koláčů potřeme vejcem a naplníme je připravenou jablečnou náplní. Povrch dozdobíme mandlemi a rozinkami. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.

Zveřejněno 16. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tlačené jablečné koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJrR

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tlačené jablečné koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJrR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Proč jim říkáte TLAČENÉ, když se koláče takhle dělají standardně. Jak byste pak nazvala ostatní koláče? Které mají jen odlišnou náplň, ale stejný tvar. Vážně mě to zajímá.

Suroviny:
mléko, droždí čerstvé, mouka hladká, cukr krupice, sůl, žloutek, máslo, jablko, cukr skořice, pudink vanilkový, mandle, rozinky, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]