Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Udon nudle se zeleninou a teriyaki omáčkou

Na dobré asijské jídlo už nemusíte pouze do restaurace. Díky tomuto receptu si i doma připravíte skvělé udon nudle se zeleninou a teriyaki omáčkou. Dokonalé chuti dosáhnete použitím kvalitních surovin a správnou kombinací asijských omáček.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martind

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na kostičky nebo proužky (dle preferencí). Maso pak na pánvi osmahneme na kapce oleje, aby se zatáhlo. Krok 2: Ve vroucí osolené vodě uvaříme udon nudle. Nudle jsou hotové zhruba za 3 minuty, je potřeba je tedy hlídat, aby se nepřevařily. Krok 3: Zeleninu očistíme a nakrájíme – mrkev a papriku na proužky, fazolky klidně rozpůlíme, aby nebyly moc dlouhé. Brokolici rozdělíme na drobné růžičky. Krok 4: Z pánve vyndáme maso a na výpeku orestujeme všechnu zeleninu. Podle potřeby přidáme olej. Krok 5: Zhruba po 5 minutách přidáme k zelenině zpět i maso a restujeme ještě zhruba 3 minuty. Přidáme med, teriyaki omáčku a asi po 2 minutách uvařené nudle. Dochutíme sójovou, případně ústřicovou omáčkou. Krok 6: Vše dobře promícháme a ihned podáváme.

TIP: 7 oblíbených pokrmů asijské kuchyně

Zveřejněno 19. 2. 2026

Poznámka autora martind

Místo zeleniny je super použít třeba 1 balení mražené čínské směsi. Zkusil jsem přidat trochu ústřicové omáčky a bylo to vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXKp

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEXKp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, sůl, maso hovězí, olej, omáčka teriaky, mrkev, paprika, brokolice, lusky fazolkové, med, omáčka sojová, ústřicová omáčka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]