Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná buchta s kompotovanými broskvemi

Využijte zásobu kompotovaných broskví a zužitkujte je v tomto skvělém strouhaném koláči. Jeho příprava je snadná a výsledek dokonalý. Vláčná tvarohová náplň se šťavnatými broskvemi vytvoří moučník, který se skvěle hodí k odpolední kávě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chypre97

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: dortová forma o průměru cca 28 cm

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na polovinu. Krok 2: Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Jednu část těsta nastrouháme na dno formy. Krok 4: V misce smícháme tvaroh a ostatní suroviny a na náplň. Vymícháme hladkou směs, kterou rozetřeme na vrstvu nastrouhaného těsta. Krok 5: Na tvarohovou náplň rozložíme okapané kompotované broskve (můžeme je překrájet na měsíčky). Krok 6: Nastrouháme druhou část těsta a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 7: Pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.

TIP: Nejlepší recepty na strouhané koláče

Zveřejněno 27. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpgWJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpgWJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, tuk hera, žloutek, kypřící prášek do pečiva, kakao, máslo, mouka polohrubá, tvaroh, likér vaječný, cukr moučkový, solamyl, cukr vanilkový, vejce, kompot broskvový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]