Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá česnečka se sýrem

Není česnečka jako česnečka, tahle vás opravdu postaví na nohy. Jsou v ní rovnou dvě palice česneku. Jedna se vaří ve vývaru spolu s kořením, a ta druhá se přidává až na závěr, takže dodá polévce pořádný říz. Polévka se podává se strouhaným sýrem a česnekovými krutony.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, cibuli a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme. Krok 2: Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou oloupanou cibuli. Když začne zlátnout, přidáme k ní 1 paličku prolisovaného česneku, kmín, 2 lžičky majoránky a tymián. Krok 3: Necháme provonět a poté přisypeme nakrájené brambory, sladkou papriku, bobkové listy, osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme vývarem. Krok 4: Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté vypneme plotnu a podle chuti přidáme sůl, pepř a zbylou majoránku, kterou promneme mezi prsty, aby se rozvoněla. Krok 5: Nakonec ještě přidáme druhou paličku prolisovaného česneku. Krok 6: Krutony: Pečivo nakrájíme na kousky, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, postříkáme olejem, poprášíme sušeným česnekem a pečeme na 180 °C, dokud nechytnou barvu. Krok 7: Servírujeme tak, že do misky dáme strouhaný sýr, zalijeme ho polévkou, posypeme krutony a nasekanou petrželkou.

TIP: Nejlepší vyprošťováky podle našich babiček

Zveřejněno 15. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8KD1

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8KD1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, cibule, brambory, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, tymián, paprika sušená sladká, bobkový list, olej olivový, sýr strouhaný, krutony, česnek sušený, petržel, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]