Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy s bílkovým sněhem

Vyzkoušejte tvarohové řezy s osvěžující rybízovou zavařeninou a nadýchanou sněhovou čepicí. Kombinace křehkého máslového těsta, poctivé vrstvy tvarohu a bílkového sněhu vytváří dokonalý moučník, který se doslova rozplývá na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odpočinutí těsta

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme 50 g cukru, změklé máslo, jeden žloutek a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny. Krok 2: Tvaroh, solamyl, dva žloutky a oba cukry dobře promícháme. Krok 3: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 4: Odpočaté těsto vyválíme na placku o velikosti plechu. Krok 5: Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vyložíme těstem. Krok 6: Těsto potřeme zavařeninou a tvarohem. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut. Krok 7: Bílky ušleháme s moučkovým cukrem. Rozetřeme je na upečený moučník a vrátíme ještě asi na 5 minut zapéct do trouby. Sníh by měl lehce zrůžovět. Krok 8: Upečený moučník necháme vychladnout a krájíme na řezy.

TIP: Inspirace na báječné řezy z plechu

Zveřejněno 23. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPArn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPArn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr krystal, máslo, žloutek, tvaroh, solamyl, žloutek, cukr vanilkový, cukr krystal, bílek, cukr moučkový, zavařenina rybízová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]