

Tvarohový koláč s bílkovým sněhem
Suroviny 15 porcí
- 1 listové těsto
- 5 vajec
- 200 g cukru moučky
- 500 g tvarohu
- 50 ml oleje
- 2 vanilkové pudinky
- 500 ml mléka
- 1 lžíce cukru krystal
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozválíme a položíme na mírně vymaštěný plech tak, aby byly okraje vyšší.
Smícháme 5 žloutků s ostatními surovinami a nalijeme hmotu na těsto na plechu.
Pečeme na 180°C přibližně 40 minut.
Mezitím ušleháme sníh z bílků a vrchovaté lžíce cukru a natřeme ho na upečený koláč. Dopékáme ještě zhruba 10-12 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohový koláč s bílkovým sněhem
-
zabanka: Dovolím si odpovědět, i když nejsem přidavatelkou receptu, ale koláč jsem už pekla mnohokrát. Pudink se přidává sypký a já osobně bych do tvarohu dala méně cukru, ale přidala bych do sněhu, aby se vytvořila čepice.
-
Moc ráda bych upekla, vypadá to báječně, ale bohužel se v postupu nepíše, jestli má být pudink uvařený...