Kvasový chleba 1-2-3

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 1 názor

54

Suroviny

Těsto:
1 díl kvásku (100% hydratace) - 150 g
2 díly vody - 300 g
3 díly mouky - 450 g
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ke kvásku přidáme vodu a dobře rozmícháme. Pak přidáme mouky (viz Poznámku), kmín a sůl a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti vykynout asi 2 hodiny.

  2. Nakynuté těsto lehce propracujeme, vytvarujeme bochník a dáme ho kynout do dobře vysypané ošatky na 2-2,5 hodiny.

  3. Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a i s fólií ho sešoupneme na rozehřátou dlaždici v troubě a upečeme (230°C/45-50 minut).

Poznámka

100% hydratace kvásku = stejný poměr vody a mouky. Mouky do těsta můžeme použít míchané, ale vždy menší část bude mouky žitné. Pokud máme rádi, je možno část mouky použít celozrnné.

Tento poměr 1-2-3 byl publikován na stránkách http://www.thefreshloaf.com

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kvasový chleba 1-2-3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo