Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sádlové nadýchané houstičky jako peříčko

Domácí pečivo, dozlatova upečené a s láskou připravené. Takové jsou tyto nadýchané houstičky ze sádlového kynutého těsta. Těsto můžete připravit ručně nebo v kuchyňském robotu. Po upečení se kuchyní rozline vůně pekařství.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 22 kusů

22kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy robotu nadrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka. Zamícháme
a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Ke kvásku přidáme zbylé mléko, žloutky, nakrájené sádlo a promícháme metlou robotu. Krok 3: Postupně přidáváme prosátou mouku se solí a kurkumou. Těsto propracujeme, až se nelepí na stěny mísy. Krok 4: Těsto potřeme olivovým olejem a mísu přikryjeme fólií. Necháme je vykynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu těsta. Krok 5: Pak těsto na mírně pomoučněném vále rozdělíme na 22 dílků. Krok 6: Kousky těsta proválíme na jednotlivé prameny a z těch upleteme houstičky. Poklademe je na dva plechy vyložené pečicím papírem. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 7: Houstičky potřeme rozšlehanými bílky, posypeme solí, vložíme do trouby a pečeme dozlatova přibližně 15–20 minut.

TIP: Jak udělat domácí sádlo

Zveřejněno 28. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Kn1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Kn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Sú nádherné, ako maľované...len prosím, nie je mi jasné - ako sú pletené houstičky, z koľkých prameňov?

magdalenka: Pletla jsem že tří pramenů.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, žloutek, cukr krupice, sůl, sádlo, droždí čerstvé, kurkuma, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]