

Lněné sádlové rohlíky
Suroviny
- Na omládek:
- 100 ml vlažné vody
- lžička sladěnky
- 10 g droždí
- 125 g hladké mouky
- Dále:
- 170 ml (g) vody
- 1,5-2 lžičky soli
- lžíce mletého lněného semínka
- 35 g změklého sádla
- 365 g hladké mouky
- Na potření a posypání:
- vejce a lněné semínko
Postup přípravy receptu
Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky, 8-10 kusů. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet.
Všechny rohlíky necháme kynout na jednom plechu s pečícím papírem nebo fólií, pak je pomašlujeme vejcem, hustě posypeme lněným semínkem a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 7-10 min).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lněné sádlové rohlíky
-
Krása
-
Pajaja: často vajíčko ředím vodou - líp se s tím potírá. Někdy mám jen zbyteček vejce (třeba z vaření), tak je to pak doředěno víc.
Je pravdou, že potřené jen vodou chytá hůř barvu. Proto mám raději vždy s trochou vejce. -
Jsou krásný! Už uloženo. . . akorát, nepřipadají mi pomašlovaný vajíčkem. To by se leskly. Tyhle se nelesknou, viděla bych to spíš na mléko nebo vodu. Ikdyž, asi by tam špatně držely ty lněný semínka.
Vyzkouším.
-
Výstavní kousky
Máš můj obdiv