Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Pórková polévka zahuštěná bramborami

Pórkovou polévku připravíme z brambor, které uvaříme a použijeme i jejich vývar. Přidáme orestovaný pórek, vše povaříme a zjemníme vejcem. Výsledkem je jemná a sytá polévka vhodná na každý den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do osolené vody a vaříme asi 20 minut doměkka. Krok 2: Brambory scedíme, ale vodu z vaření si ponecháme. Krok 3: Uvařené brambory zalijeme horkým mlékem a rozšťoucháme na kaši. Krok 4: Pórek podélně rozkrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Krok 5: V hrnci rozpustíme máslo a pórek na něm asi 3 minuty orestujeme. Krok 6: Přidáme vodu z brambor a bramborovou kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a promícháme. Krok 7: Polévku vaříme asi 20 minut. Krok 8: Vejce rozšleháme a ke konci vaření ho tenkým pramínkem vlijeme do polévky. Krok 9: Krátce povaříme asi 2–3 minuty. Krok 10: Na talíři můžeme doplnit toustem, vařeným vejcem, chilli papričkou a petrželkou.

Zveřejněno 2. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xv52

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xv52

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
pórek, brambory, brambory, mléko, máslo, vejce, sůl, pepř mletý, květ muškátový, vejce, chilli paprika čerstvá, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]