Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 453 kJ / 2 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,51 g |
Tuky | 74,77 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 446,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 130°C Necháme vychladit.
Krok 2: Krém: nad párou vyšleháme celá vejce s cukrem i vanil.cukrem do husta, pak vešleháme Heru do trochu vychladlé pěny.
Krok 3: Želatina: přivedeme k varu půl litru vody, odstavíme a vmícháme 2 galaretky za stálého míchání, necháme vychladit. Mezitím vyšleháme 2 šlehačky, já dělala z práškové šlehačky podle návodu. Rozmícháme tvaroh a jogurty s trochou cukru a šťávou z 1 citronu a vmícháme ušlehané šlehačky a chladnou, ne ztuhlou Galaretku.
Krok 4: Na upečený korpus rozetřeme krém, na to šlehačkovou želatinu a necháme v chladu dobře ztuhnout, nejlépe krájet druhý den. Nakrajíme na dílky a můžeme ještě zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 11. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Moje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 22 minutami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 39 minutami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 1 hodinou
Rýžový nákyp
Tereziena před 3 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 4 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 10 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 12 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 13 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 13 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 14 hodinami
Tématické fráze:
citronové řezy,
citronovy zakusek,
citronový krém na řezy,
citronový řez,
citronová galaretka,
citronové řezy s ořechy,
citronové zákusky,
dunajské citronové řezy,
řezy s galaretkou,
moje 02,
citronová želatina,
recepty z galaretky,
citronové řezy recept,
moučníky a řezy recepty,
citronové řezy se šlehačkou,
citronové galaretky,
citronové galaretka,
šlehačka s galaretkou,
řezy z galaretky,
zákusek z vitacitu
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
prášek do pečiva,
tuk hera,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
galaretka,
jogurt bílý,
šlehačka,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (21)
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=206050