Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 132 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 125,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se na něj sklenice obkreslit tužkou a pak papír otočit.
Krok 2: Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak při dalším šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme až nám vznikne hustá hmota, která drží tvar. To znamená, že když vyjmeme metly, tak sníh drží špičky.
Krok 3: Sníh dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Kdo nemá, tak vezme pevnější mikroténový sáček a ustřihne růžek. Pevnější jsou sáčky určené na zamražování potravin. Podle obrysu na plechu uděláme kolečko a ještě pak na něm uděláme okraj.
Krok 4: Vložíme do velmi mírně předehřáté trouby a sněhové misky sušíme minimálně 40 minut.
Krok 5: Po vychladnutí je plníme zmrzlinou a dozdobíme dle své fantazie. Zmrzlinu doporučuji ne moc sladkou, já měla ovocnou jogurtovou.
Krok 6: Místo zmrzlinou můžeme plnit jen šlehačkou a ovocem.
Zveřejněno 17. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zmrzlina ve sněhové misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pRKy
Moje poznámka
Zmrzlina ve sněhové misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pRKy
Nejnovější recepty
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 1 hodinou
Masová směs Mexiko
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s guacamole a krevetkami
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 20 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 22 minutami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 23 minutami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 1 hodinou
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 2 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 2 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 5 hodinami
Tématické fráze:
miska na zmrzlinu,
misky na zmrzlinu,
snehovy dort pavlova,
bílková zmrzlina,
sněhové mističky,
zmrzlina,
zmrzlina z bílků,
skleněné misky na zmrzlinu,
zmrzlina ze šlekačky a sněhovýni pusinkami,
mističky na zmrzlinu,
zmrzlina s pusinkami,
zmrzlina se sněhovýma pusinkama recept,
sněhový dort zmrzlinový,
recepty z receptáře prima nápadů dorty,
profi recept snehove pusinky s ovocem,
miska zmrzlina,
zmrzlinové misky,
zmrzlina papír,
miska na zmrzlinu papír,
sněhové misky
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
zmrzlina,
šlehačka,
ovoce,
topping ovocný,
máta,
Komentáře (53)
Šári: Omlouvám se, ale musela jsem tento dotaz přehlédnout.
máš můj obdiv
Radím udělat první kontrolní pusinku, hodně nabudou plus zjistíte jaká je potřebná doba k vlnění.
p.s.fotka jak ze žurnálu