Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 125,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se na něj sklenice obkreslit tužkou a pak papír otočit.
Krok 2: Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak při dalším šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme až nám vznikne hustá hmota, která drží tvar. To znamená, že když vyjmeme metly, tak sníh drží špičky.
Krok 3: Sníh dáme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Kdo nemá, tak vezme pevnější mikroténový sáček a ustřihne růžek. Pevnější jsou sáčky určené na zamražování potravin. Podle obrysu na plechu uděláme kolečko a ještě pak na něm uděláme okraj.
Krok 4: Vložíme do velmi mírně předehřáté trouby a sněhové misky sušíme minimálně 40 minut.
Krok 5: Po vychladnutí je plníme zmrzlinou a dozdobíme dle své fantazie. Zmrzlinu doporučuji ne moc sladkou, já měla ovocnou jogurtovou.
Krok 6: Místo zmrzlinou můžeme plnit jen šlehačkou a ovocem.
Zveřejněno 18. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zmrzlina ve sněhové misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pRKy
Moje poznámka
Zmrzlina ve sněhové misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pRKy
Nejnovější recepty
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 6 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z pečené mrkve
Přidáno před 9 hodinami
Dušené vepřové nudličky a plátky mrkve
Přidáno před 9 hodinami
Salsiccia v rajčatové omáčce s krátkými penne
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čertovy houby
Sahula před 40 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 47 minutami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 54 minutami
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 55 minutami
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 58 minutami
Domácí kečup
Rosnicka710 před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
amalie.rokosova před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
andrianakovtko před 4 hodinami
Tématické fráze:
miska na zmrzlinu,
misky na zmrzlinu,
snehovy dort pavlova,
bílková zmrzlina,
sněhové mističky,
zmrzlina,
zmrzlina z bílků,
skleněné misky na zmrzlinu,
zmrzlina ze šlekačky a sněhovýni pusinkami,
mističky na zmrzlinu,
zmrzlina s pusinkami,
zmrzlina se sněhovýma pusinkama recept,
sněhový dort zmrzlinový,
recepty z receptáře prima nápadů dorty,
profi recept snehove pusinky s ovocem,
miska zmrzlina,
zmrzlinové misky,
zmrzlina papír,
miska na zmrzlinu papír,
sněhové misky
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
zmrzlina,
šlehačka,
ovoce,
topping ovocný,
máta,
Komentáře (53)
Šári: Omlouvám se, ale musela jsem tento dotaz přehlédnout.
máš můj obdiv
Radím udělat první kontrolní pusinku, hodně nabudou plus zjistíte jaká je potřebná doba k vlnění.
p.s.fotka jak ze žurnálu