Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře zas trochu jinak :o)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucenka kucenka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme, rozdělíme na půlky, osolíme, posypeme česnekem, paprikou. Krok 2: Nakrájíme si cibuli a vložíme do pekáčku, k tomu přidáme kukuřici, špek, rajský protlak rozmícháme v 0,5 l vody a zalijeme s ním kuře na pekáčku. Krok 3: nakonec dáme kousek másla, přikryjeme alobalem a pečeme, ale hodinku, dokud není kuře měkké, potom sundáme alobal a ještě chvíli pečeme pro křupavou kůrčičku :o) Jako přílohu podávám rýži, učitě se hodí i hranolky nebo jen vařené brambory.

Zveřejněno 4. 4. 2011

Poznámka autorky kucenka

Rajský protlak můžete i přisladit pokud je chuť a dají se přidat i fazole z konzervy, výborně se hodí ty velké červené :o)a samozřejmě i chilli já mám děti, nemůžu si to dovolit...

Někdy si je takhle připravím a nechám je přes noc v ledničce a upeču až druhej den ráno...

Přeji vám dobrou chuť Eva

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVW3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVW3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jéé všem vám moc děkuji :-)

Tak to nevypadá věru zle.:yes:

já teda moc to peří nemusim:-) ale tohle bude určitě dobrý;-)+

Já jsem na kuřata zatížená:-D, krásný recept i foto;-):yes: Vítej na Topreceptech Evi:-K:-K

Příjemný recept na upečení kuřátka, bodík je jasný:yes:

Tématické fráze:
kuře jinak, kuře trochu jinak, pecene kure, kuře pečené přes noc, recept kure jinak, pečené kuře recepty, recept na kuře trochu jinak, kuře s rajským protlakem, recepty z kuřete, recepty na kuře jinak, pecene kure foto, recepty na kuře, pečené kuře s rajským protlakem, celé kuře recepty s foto, recept na kuře, recepty kuře jinak, pečené kuře půlka, kuře trošku jinak, pulka kurete, recepty na pečené kuře

Suroviny:
kuře, sůl, paprika sušená sladká, česnek sušený, máslo, cibule, kukuřice, protlak rajčatový, špek uzený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu