

Pikantní kuřecí na hořčici s paprikou a rajským
Doba přípravy: do 30 min. 1 porce Drůbeží maso 3 názory
Suroviny
- 2 kuřecí špalíčky
- 4 malé lžičky pikantní francouzské hořčice
- 2 dcl piva
- 1 čerstvá paprika
- 1 rajče
- 4 žampiony
- rozmarýn
- bazalka
- bílý pepř
- sůl
- drcený kmín
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
Špalíčky potřeme po obou stranách hořčicí a necháme odležet. Zatím si nakrájím na kousky papriku, rajče, žampiony, nasekáme bylinky.
V rendlíku rozpálíme tuk a nejprve opečeme polovinu nakrájené papriky, přidáme špalíčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme polovinou množství piva a dusíme.
Asi po 10 minutách přidáme zbytek papriky a rajčata, přidáme bylinky, žampiony. Okořeníme a dodusíme do měkka (cca 15 minut).
Poznámka
Ty hořčice na obrázku jsem si koupila v Hrádku nad Nisou v jednom malém krámku. Ráda v cizích městech i vesničkách okukuju zboží v potravinách a pak jdu na výlet s ještě těžším batohem, ež jsem původně přijela :-))
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pikantní kuřecí na hořčici s paprikou a rajským
-
Tyto hořčice jsem minule dostala v Normě, taky jsem neodolala
-
Jo jsou to různá semínka hořčice a ještě další, přidám do poznámky složení - myslím, že se to dá přibližně udělat i doma. Jinak tam píšou, že tahle je speciálně vhodná ke kuřecímu vůbec drůbežímu
-
Tak tu hořčici jsem ještě nikdy nepoužívala! Vypadá to, jak semínka hořčice a si i jsou, co? Moc hezky nafoceno, líbí se mi téměř každý recept na kuře.