

Kapustové hašé s játry
Suroviny 6 porcí
- 600 g kapusty
- 200 g jater (jakékoliv, já jsem měla jehněčí)
- 40 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- majoránka
- 2 vejce
- 3-4 lžíce jemné strouhanky
Postup přípravy receptu
Kel uvaríme ( asi 10 minút ) a scedíme.
Uvarený kel zomelieme s pečienkou, slaninou, cibuľou a cesnakom na mäsovom mlynčeku.
Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a pridáme vajcia. Dobre premiešame a zahustíme strúhankou.
Masu dáme do vymastenej chlebíkovej formy a upečieme v rúre ( kým nie je povrch zlatohnedý ). Necháme trocha prechladnúť, potom vyklopíme a narežeme.
Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou, kyslou uhorkou, cviklou a pod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustové hašé s játry
-
Ďakujem za pekné komentáre
-
To se mi líbí
(nemusím mít jehněčí játra
,stejně je neseženu
),ale uložím si to
-
Aj mne sa to páči...
taký kelový nákyp s pečienkou...mám kúpenú kuraciu pečeň (v akcii, no nekúp to) a stále neviem, čo s ňou...
-
krása
-
Mně by určitě moc chutnalo
-
Krásná pochutinka
-
Mi by taky moc chutnalo!
-
to by mi chutnalo, já mám kapustu a játýrka ráda, krásný recept
-
tejaja:díky, moc se mi to líbí
-
nofrona: kľudne môžeš časť narezať na malé kúsky, bude to také ako mozaika
-
Krásné
musím to všechno semlít?? že bych si tam kousky jater a slaninky nechala? -
tejaja: Nechci jakoukoli, chci jehněčí. Ty jsem ještě nejedla
-
spagetka: ladka, môžeš použiť akúkoľvek pečeň
-
Líííbíí,já zkusím přesvědčit řezníka, aby slíbené jehně (to mi fááákt slíbil sehnat
, mělo i játra, no tak uvidím)