Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevný dort špagetový

Vytvořte pro své blízké zajímavý a vtipný dort se špagetovým efektem. To, co vypadá jako pravé špagety na povrchu, je vlastně jen zdobení máslovým pudinkovým krémem. Uvnitř pak na vás čeká šlehačka a čerstvé broskve.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení )

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 894 kJ /
3 321 kcal
Bílkoviny27,76 g
Tuky257,37 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 308 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy223,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus dle receptu v poznámce upečeme ideálně den předem a necháme zabalený ve fólii v lednici. Druhý den jej jednou prokrojíme. Krok 2: Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku. Pomažeme jí spodní část korpusu a na ni poskládáme nakrájené broskve. Opět můžeme pomazat šlehačkou, pokud zbyde. Krok 3: Přiložíme vrchní piškot a necháme v lednici vychladit. Krok 4: Všechny tři pudinkové prášky uvaříme (každý ve 250 ml mléka s přidáním dvou lžic cukru). Řídíme se návodem na obalu. Krok 5: Všechny tři pudinky necháme vychladit na pokojovou teplotu. Zároveň s tím vytáhneme máslo z lednice a necháme jej také dojít pokojové teploty. Krok 6: Do každého pudinku přijde 100 g másla. Nejprve máslo vyšleháme. Můžeme přidat i moučkový cukr, pokud to bude málo sladké, a postupně vešleháváme vychladlý pudink. Krok 7: Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale necháme při pokojové teplotě, aby se s ním dobře pracovalo. Krok 8: Krémy dáme do zdobicích sáčků a dort zdobíme podle vlastní fantazie.

TIP: Zdobení pomocí sáčku s ustřiženou špičkou

Zveřejněno 8. 5. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný dort špagetový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQB7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný dort špagetový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQB7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivo, tak dort moc chutnal. Ten korpus je fakt skvělej a hlavně to je hrozně rychlý. Moc díky za pochvalu. Od Tebe si ji vážím:-D

marundo, tvoje zdobení je legrační, moc pěkné...opravdu špagetky jak vyšité ;-):-D:yes:
jsem ráda, že u tebe korpus našel příznivce ;-)

moc díky všem:-)

:yes:to je nápad...:yes:;-)

parádní dortík:yes::-)

Simona Kucerova::-D:-D prd velebnosti,zbylo tu přihlášení po něm,já si vesele píšu a koukám:-O krindypindy, to nejsem já:-O:-D:-D

srettrus:zdravim Srettrus,kde je Srettka,ty máš dnes záskok??:-K:yes:tak hezky komentíkuj jako Srettka;-):yes:

no tyjo, to je zvláštní zdobeníčko:-O sem na mou duši měla pocit že vidim nefalšovaný taliánovo špagety a řikám si...to je divný, dyg to ztvrdne a pak to bude chroupat:-8 a vono to zdobení z pudinku:-))
ale máš to pěkňoučký:yes::yes:

moc pěkné;-):yes:+1

Moc pěkné ;-) +1:yes:

Paráda :yes::yes:

Tématické fráze:
barevny dort, barevný dortový korpus, špagetový dort, barevný korpus, legrační dorty, barevné dorty, barevný krém na dort, barevný korpus na dort, piškotový dortový korpus barevný, barevné korpusy, špagetový dort sladký, sladky spagetovy dort, barevný korpus dortu, recepty barevné dorty, barevne korpusy na dort, špagetový koláč, recept na špagetový dort, barevný dort recept, barevný dětský dort, barevné dětské dorty

Suroviny:
dortový korpus, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, broskve, mléko, cukr, pudink vanilkový, pudink malinový, pudink čokoládový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu