Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky s vejci (omeleta)

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme na kostky nakrájený knedlík a opečeme dozlatova. Krok 2: Do rozšlehaných vajíček přilijeme malou štamprli mléka, osolíme, opepříme, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Herkules, Madeiland a promícháme. Krok 3: Touto směsí zalijeme opečené knedlíky, necháme chvíli zatáhnout a posypeme jemně nastrouhaným uzeným sýrem, který vidličkou připlácneme, protože budeme obracet, tak aby tam nějaký sýr zůstal a mohl vytvořit tu správnou kůrčičku.

Zveřejněno 28. 5. 2009

Poznámka autora Jenda1

Dnes jsem byl dlouho v práci (inventura) a chtěl jsem si k večeři připravit nějakou rychlovku "co dům dal". Zkrátka takový "chlapský" recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZ7Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZ7Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle je taková véča "co dům dal". Znám to od dětsví a pořád chutná. A když máte ještě třeba trošku brambor nebo těstovin od oběda můžou se k tomu přihodit. Není o nic proti ničemu a spotřebují se zbytky. Jo a dělám to na cibulce. :-p

Už to mám uděláno:yes:, pánové u nás doma mají jehněčí a panička si dává knedlíky s vejci a oblohou:-p a je to :yes::-D

Když jsem byla malá, mamka tohle jídlo nikdy nedělala, pak jsem to jedla od tchýně a od té doby jsem na tom skoro zavislá... Je to jednoduché ale výýýborné!!!

Přidávám fotky naší večeře:-p Místo slaniny jsem použila domácí uzené maso, vejce nerozmíchávala s mlékem, ale ze skořápky rovnou vyklepla na opečené kousky knedlíků, osolila, opepřila a pokladla plátky camemberu a natrhanými lísky bazalky. Už jsem pak neobracela. Veliká dobrota:-p:-p:-p

Jendo, pokud by ti fotky vadily, tak je smáznu, přece jen to není úplně to samé jako v receptu, ale nic podobnějšího jsem nenašla. A navíc vedle těch tvých "jako od profíka" budou ty moje trochu jako chudinky;-):-8:-D:-D:-D

to dělá můj manžel také už asi 12 let a je to výborné;-)

Je to bezvadná a laciná ňamina.:yes:

Tak tohle je hoooodne velka pecka:-O ziram, jak se da z uplne obycejneho jidla udelat takovahle uzasne vypadajici pochoutka:-O Jendo, klobouk dolu, tohle me fakt dostalo. Super:yes:

Jani, vycházím z tvého nápadu vytvořit recept nejen na berušky a moc se mi líbí tvé kreativní pojetí berušek:yes::yes:. Nyní nemám čas se ozdobám věnovat, ale určitě budou:yes:.

Jani, vždyť je to od něj pozorné... Já bych byla ráda :-);-)

Eli, já se tady směju, jak na super filmu, první ten tvůj přeblept a pak ten detail pro Janu Remkovou:-)):-D:-)):-D na té berušce:-)):-D, asi si Jenda všimnul, jaké jsem tele:-D:-))

Jani, to jsem psala zároveň s tebou - všimla jsem si té blbosti sama, nejsem na tom zas tak špatně...:-D:-D

Už to nemůžu opravit...;-):-8 Ke knedlíkům nejspíš nepřidávám knedlíky :-)), ale vajíčka...
Jinak ten jeden z bodíku je ode mě...:-)

Eli, opečeš knedlíky a přidáš knedlíky?:-?:-)):-D:-))

Tématické fráze:
knedlík s vejcem, knedlíky s vejcem, knedle s vejci, knedlíky s vejci jinak, houskový knedlík s vejci, knedlík s vejci jinak, omeleta s knedlíkem, knedlík s vejcem recept, vejce s knedlíkem, recept knedlik s vejcem, knedlík z vejcem, knedle s vejcem, vajíčka s knedlíkem, houskové knedlíky s vejci, omeleta z vajec, knedlík s vajíčkem, opečené knedlíky, knedlíky s vejcem recept, houskové knedlíky s vejcem, houskový knedlík s vejcem

Suroviny:
knedlík houskový, vejce, slanina uzená, salám herkules, sýr uzený, madeland, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu