Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 046 kJ / 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 3,00 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Spaříme rajčata, odšlupkujeme je, odstraníme "bubáky" a nakrájíme na čtvrtinky. Do většího hrnce nalijeme trošku olivového oleje a na něm zpěníme dozlatova jednu větší cibuli.
Krok 2: Přidáme rajčata, vodu, sůl, trošku pepře, trošku provensálského koření, trošku oregana, trošku tymiánu a o to víc bazalky. Vaříme cca 1 hodinu.
Krok 3: Pokud je to příliš kyselé, tak přidáme asi jednu polévkovou lžíci cukru. Podle potřeby můžeme ještě dokořenit nebo přilít vodu. Nakonec vše rozmixujeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská polévka QWERTY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmXg
Moje poznámka
Rajská polévka QWERTY
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmXg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 20 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 22 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 23 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 3 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 4 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 12 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 13 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 15 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 15 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 15 hodinami
Tématické fráze:
rajská polévka,
polevka rajska omačka rajska
Suroviny:
rajče,
sůl,
pepř,
olej,
cukr,
cibule,
sušená bazalka,
koření oregáno,
tymián,
koření provensálské
Komentáře (6)