Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 668 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,93 g |
Tuky | 35,36 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 293,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Moje poznámka
Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMxV
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort pán prstenů,
elfský chléb,
pán prstenů dort,
lembas chleba,
elfský chléb recept,
pemikan,
elfský chleba,
dorty pán prstenů,
pán prstenů recepty,
jak upect lembas,
lembas chléb,
pan prstenu dorty,
recept na chleba lembas,
dort ve tvaru prstenu,
chléb lembas,
jídlo pán prstenů,
elfí chléb,
dort pan pr,
jmeno chleba z pán prstenů,
recept na elfský chléb
Suroviny:
mouka,
cukr,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
skořice,
káva
Komentáře (22)
1 várka je přibližně na 9 lembasů, ale záleží na tom, jak velké je děláte
Suroviny: hladká mouka (16 polévkových lžic), cukr moučka (12 pol. lžic), máslo (rozehřáté - 6 lžic), vejce (2 žloutky, 1 bílek), skořice (2 malé lžičky), vanilkový cukr (2x)
Postup: Všechno smíchejte; pokud vám těsto nejde dohromady, přidejte ještě trošku másla, udělejte placky (je na vás, jaký tvar a velikost zvolíte), potřete bílkem, posypte navrch skořicí a dejte do trouby.
Trouba by měla být předehřátá, když tam dáte plech s lembasy, pečte přibližně na 170°
A jak dlouho? Čas nemám přesně změřený, zkrátka to musíte kontrolovat, povrch musí být křupavý a dozlatova upečený.