

Pikantní pánev na mexický způsob
Suroviny 4 porce
- 500 g mletého masa
- 2 nožičky pikantní klobásy (nejlépe chorizo)
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 konzerva červených fazolí (možno i v chilli omáčce)
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- 6 sušených rajčat v oleji
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1 bobkový list
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička octa
- sůl
Postup přípravy receptu
Velkou pánev rozpálíme a vhodíme do ní na kolečka nakrájenou klobásu, kterou nasucho opečeme dohněda.
Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a ještě asi 5 minut opékáme.
Do tohoto základu přidáme mleté maso, které budeme restovat asi 20 minut za průběžného obracení a rozmělňování vařečkou.
Během restování přisypeme papriku, chilli, bobkový list a osolíme.
Když je maso téměř hotové, přidáme pokrájenou červenou papriku, naložená rajčata pokrájená na proužky, konzervu loupaných rajčat, hnědý cukr a ocet. Podusíme ještě asi 10 minut a na úplný závěr přidáme fazole, které v pokrmu jen prohřejeme.
Dochutíme solí, pepřem, octovým střikem, případně chilli. Můžeme přisypat nasekanou zelenou petrželovou nať. Podáváme s rýží, polentou nebo s oblíbeným pečivem.
Poznámka od kuchařky
Jde o kombinaci chilli con carne a předpisu na "pikantní fazolový hrnec" z jednoho ze starších vydání časopisu Apetit. Uvařeno na přání mého manžela k jeho svátku v předvečer konce roku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní pánev na mexický způsob
-
Super recept jdu na to a verim ze dlouho pokrm nebude
-
Místo mletého masa jsem dala uvařené uzené maso a použila i vývar z jeho vaření..luxusní recept
-
U nás bude určitě taky chutnat
+
-
Děkuji za bodíčky...
A opravdu vyzkoušejte - v původní verzi (v té chorizové) se výsledek ještě zasype strouhankou a zapéká v troubě.
-
+6
-
I u nás bude chutnat.
-
Kombinace mletého, fazolí a klobásy - rodince bude určitě chutnat
-
-
No, to musí být dobrota!
-
Eliz, tohle přesně dle mého miláčka a nemá to chybu, jo vynechávám cukr, je diabetik...