Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový kuskus

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HanulaLeg

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 599 kJ /
621 kcal
Bílkoviny33,95 g
Tuky9,45 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy99,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko nalijeme do hrnce, přidáme kuskus, čokoládu a dáme vařit. Krok 2: Necháme mírně probublávat asi 15 - 20 minut tak, aby se vytvořila hustá kaše. Krok 3: Poté odstavíme a osladíme podle chuti.

Zveřejněno 7. 1. 2012

Poznámka autora HanulaLeg

Nejsem si úplně jistá hmotností kuskusu.. Příště až budu vařit ho zvážím a popřípadě opravím.. Ale myslím, že to bude zhruba 150 g..;)

Pokud chcete, můžete na začátku do mléka přidat trochu másla, aby se nepřipalovalo.

Takto upravený kuskus chutná jako něco mezi krupicovou a jáhlovou kaší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový kuskus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7KB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový kuskus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hmmm, kuskus na sladko zni zajimave! Vyzkousim. Mozna by slo vyzkouset i ve vice variantach - kavovy, kakaovy ci s kavovinou :)

Moc dobrý obědek, pochutnala jsem si. Tobě letí 7. bodík a fotečka ;-).

tejaja: Děkuju moc za fotky, krásné..;) Nebylo to málo čokoládové? :)

Zabudla som k tomu pripísať dávkovanie. Dala som 1 l mlieka a asi 350 g kuskusu. Bolo to tak akurát husté. Bolo to ozaj dobré;-)

tejaja::-K :-Otak i toto půjde k odzkoušení neb kuskusu nikdy dosti není:yes:díky za příjemné překvapení:yes:a bodík letí neb kaši nasladko mají rádi nejen děti;-)

Veľmi príjemná obmena sladkej kaše:yes: Robiť kuskus na sladko ma nikdy nenapadlo, preto ďakujem autorke za recept, bolo to fajn, chutilo :yes:;-) Bodík udeľujem :-D:-D:-D

Ryžovú kašu alebo ryžu na nákyp varím v mlieku v hrnci s dvojitým dnom a tam si môžem smelo sadnúť k PC :-D:-D:-D

spagetka: Já si dám většinou knížku vedle sporáku a čtu a míchám..;-) Nebo sedím u stolu a občas kontroluju.. No ale je fakt, že už se mi to kolikrát krutě nevyplatilo...:-D
chocolate: To je dobrý nápad..;-) Taky jsem v nějakém magazínu četla, že proti připalování je dobré vypláchnout hrnec studenou vodou a už ho neutírat..:-)

Dobré je, proti utíkání mléka z hrnce, pomazat vnitřní okraje máslem.

HanulaLeg: Nezlob se, ale neumím si právě u tohohle receptu představit, že bych si četla nebo koukala na TV. Když to tedy vaříš s mlékem, jak píšeš, tak má tendenci se to připalovat a probublat z hrnce.....;-):-D

Mlékem? :-O Popravdě mě to ani nenapadlo..:-8 Dlouhé vaření mi totiž docela vyhovuje.. Dá se u toho číst, koukat na tv..;-)

no rýži na sladko bych taky vařila v méce..ale zkoušelas ten kuskus jen spařit?mlékem,samozřejmě

Karel Drlík 12. 6. 2016 05:47
AniCiz: Dobrý den , ano kuskus se nemá vařit , má dojít pod přikrývkou. Jiné je to s rýží , tam ale doporučuji dobu vaření jen 10 minut , mezitím nahřát troubu a na dalších 10 minut dát do trouby.

Příště až budu vařit, tak kuskus určitě zvážím..;) Minule jsem si na to vzpomněla po vaření a protože nevím, kolik váží krabice, tak jsem to odhadla na +-150 g.. spíš +..;-)
Spařování je určitě rychlejší, ale já mám pak pocit, že tam není ta pořádná mléčná chuť.. Třeba moje maminka dělá rýži na rýžový nákyp nejdřív ve vodě a pak jen přidá mléko.. Já to nemám ráda a tak na protest všechno co jde vařím v mléce..:-)

Tématické fráze:
kaše z kuskusu, kuskus kaše, kuskus s mlékem, sladký nákyp z kuskusu, sladká kaše z kuskusu, sladký kuskus, kuskus recept, čokoládový kuskus s kousky ovoce, dort z kuskusu, kuskus dort, kuskus v mléce, kuskus recepty sladké, jak vařit kuskus, kuskusová kaše, čokoládový dort z kuskusu, kuskus mleko, kuskus na sladko s mlékem, recept na kus kus, krupicová kaše z kuskusu, kuskus vařený v mlece

Suroviny:
mléko, kuskus, čokoláda na vaření, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu