

Brambory vařené v mléce
Suroviny
- 1 kilo brambor
- sůl
- asi 300 - 350 ml mléka
- 80 g másla
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, osolíme, zalijeme mlékem a uvaříme doměkka. Slijeme, do brambor přidáme máslo a necháme ještě chvíli zakryté odpočinout. Na talíři sypeme petrželovou natí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brambory vařené v mléce
-
V souvislosti s jiným rcp jsem část brambor vařil v mléce...
Žádný rozdíl oproti vaření ve vodě nezaznamenán...
...snad jen ten, že br. vařené v mléce se mi zdály klihovitější než br. vařené ve vodě
No, ale co se zdá může být sen, že -
U starých brambor to musí být výborné
-
-
Vašku, brambory byly moc dobré. Mléka jsem dala trochu méně, než brambor (fotka) a stejně jsem ho musela hlídat. Opravdu mělo tendenci utíkat. A po slití jsme ho daly mým kámoškám (slepicím
), jsou mi za zbytky vděčné.
-
Cathleen. Mám branbory rád a tak mne to zaujalo. Slyším to poprvé. Předpokládám, že jsou brambory celé potopené. Vskypí mléko ? Nepřeteče ti, jako když ho svařujeme ? Jak se to musí hlídat a Když se mléko sleje, Využiješ ho nějak dál ? , nebo ho vyleješ. Já to jistě vyzkouším. Musí bejt brambory moc chutné.+bodík
-
jj, díky, tak to musím co nevidět zkusit
to sa mi páčí!
-
Jemňounká, máslová
A moc dobrá. Sypnu si je sýrem a maso netřebuju
-
no, supéér, jen si nedokážu představit pak tu chut těch brambor