Suroviny
Porce: cca 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 091 kJ / 5 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,04 g |
Tuky | 444,05 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 305,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme orechy, strúhanku, kávu a nakoniec sneh z biekov.
Krok 2: Na plech dáme mastný papier a rozotrieme cesto. Pečieme asi 25 min. pri teplote 220 stupňov.
Krok 3: Plnka: smotanu uvaríme s čokoládou na hustý krém. Maslo vymiešame a postupne pridáme krém. Upečené cesto rozdelíme na dve časti a medzi ne dáme plnku.
Zveřejněno 5. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Elka bez múky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0w4
Moje poznámka
Elka bez múky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0w4
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 33 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 57 minutami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuchyne do elka,
punčová plňka,
pudingove recepty bez muky
Suroviny:
žloutek,
cukr,
ořechy mleté,
strouhanka,
káva černá,
bílek,
smetana,
čokoláda hořká,
máslo
Komentáře (6)