Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivuna

Snadný

Doba přípravy 465 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 420 min

465 min (45 min příprava + 420 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 117 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny42,36 g
Tuky17,12 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy217,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lehce osolíme, přidáme vejce, solamyl a hrubou mouku a zpracujeme těsto. Krok 2: Z něj vyválíme plát tlustý asi půl centimetru a vykrájíme kolečka, já použila skleničku o průměru 8 cm. Doprostřed každého kolečka dáme lžičku povidel, přeložíme a okraje pevně spojit. Krok 3: Ve vroucí vodě vařit 6-8 minut. Na talíři posypeme cukrem a ořechy, přelít rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autorky Ivuna

Recept jsem vyzkoušela z časopisu ALBERT v kuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak toto miluju:-p:-p.. s čímkoliv.. ořechy, mák.. to je fuk..a máslíčko nahoru a hooodně..hmmm:-*:-*;-):yes::yes::yes::-D

:yes::yes:mňam....:-p

To musím manželovi udělat;-) na tuto dobrotu jsme úplně zapoměli:-p:yes::-K

Mňam.:-p:-p Časopis Albert mám otevřený na stole a stránce s fotkou taštiček,že je udělám.No jo ,jenže chřipajzna byla rychlejší a já odpadla.Jen co se to zlepší ,jdu do nich a moc se těším.Miluji je i třeba jen se strouhankou a cukrem.:yes::yes: Jen se divím,že tu ještě nejsou :-O, tedy nehledala jsem.:-8 Takže bodík letí,je to staročeská klasika a teď v zimě super.:yes::yes:

:-Ktoto miluji hlavně s mákem:yes::yes:

toho bych se užral... i s mákem to miluju....;-)

Mňam :-) Hned bych si dala :-)

Tématické fráze:
povidlové taštičky s mákem, povidlové taštičky, švestkové taštičky, taštičky s mákem, taštičky s povidly, časopis albert v kuchyni, taštičky s povidly a makem, povidlove tasticky sypane strouhankou, povidlové taštičky albert, těstoviny s ořechovým posypem, staroceske tasticky, povidlove tasticky bezlepkove, taštičky sypané mákem, taštičky s povidlim a ořechy, tastičky s povidlím, recepty-povidlové taštičky s mákem, slovenské povidlové taštičky sk, albert časopis recept s ořechy, sypané strouhankou, taštičky s s povidly

Suroviny:
brambory, sůl, vejce, mouka hrubá, solamyl, povidla švestková, ořechy mleté, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu