

Roláda jako dech
Suroviny 1 roláda
- 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
- 100 g krupicového cukru
- 2 PL Solamylu
- 1/2 KL citronové kůry
- olej (na potření pečícího papíru)
- Na náplň:
- 1 smetana na šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Zapneme troubu na 190°C. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmíchat žloutky a pak cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou.
Nešlehat! Směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem. Dáme na 10 minut zprudka péct.
Horký plát překlopíme na utěrku a srolujeme. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu.
Vlažné těsto rozbalíme, potřeme náplní a znova stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme chladit asi 3 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z časopisu Albert v kuchyni
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roláda jako dech
-
+4
-
-
Tak to já si ji uložím, když je jako dech
-
Taky jsem ji zkoušela, hned několikrát a lepší jsem snad nikdy nejedla
Jen mě trošku mrzí poznámka Klarisky, že to mohlo být lépe nazdobené, né každý má pro tohle cit a když už ho má, tak by to měl být spíše bonus, ale pořád by to mělo být hlavně o receptu. Ale nemyslím to vůbec ve zlém
-
Pěkné
-
Klariska:bylo foceno narychlo uchráněna pouze půlka rolády před žrouty a to jsem ještě dostala vynadáno,že zdržuji
-
Trošičku mi tam chybí nějaké ovoce nebo poleva, alespoň na talíři mohlo být nazdobeno
.
-
kudlova3:já ji nechávám suchou
-
: Ivuna (Iva) a ta utěrka na kterou dáváte upečené těsto má byt suchá nebo mokrá
-
-
tak tuto roládu jsem dělala na oslavu narozenin a opravdu sklidila úsěch a je doopravdy jako ,,dech"
ňam