Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 694 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,79 g |
Tuky | 19,98 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 337,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: 150g moučkového cukru, 3 žloutky, půl lžičky spěšné soli, smícháme vařečkou a necháme min 3h. odpočinout.
Krok 2: Potom přidáme 150g moučkového cukru a 50g hladké mouky.
Krok 3: Na vále vypracujeme těsto, vyválíme asi 2mm plát vykrajujeme tvary - uvnitř musí být dírka.
Krok 4: Dáme na plech na pečící papír pečeme jako linecké cukroví.
Krok 5: Při zpracování odkrojků si pomáháme vodou - jen pár kapek prstem.
Zveřejněno 10. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
Moje poznámka
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
Nejnovější recepty
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 12 hodinami
Mechové řezy z mikrovlnky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 35 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 50 minutami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 57 minutami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 58 minutami
Sekaná
evik_svistik před 1 hodinou
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 2 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 4 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 6 hodinami
Kuřecí čína
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jablkový zázrak
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze žloutků,
žloutkové cukroví,
co ze žloutků,
recept ze žloutků,
žloutky,
peceni ze zloutku,
jak zpracovat žloutky,
pečeme ze žloutku,
co se žloutky,
zpracování žloutků,
žloutky recept,
recepty se žloutky,
recept žloutky,
recepty zloutky,
žloutky recepty,
recept se žloutky,
amoniak do cukrovi,
žloutek,
co ze žloutky,
ze žloutků
Suroviny:
žloutek,
mouka hladká,
droždí cukrářské,
cukr moučkový
Komentáře (11)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...