Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 026 kJ / 5 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,66 g |
| Tuky | 247,24 g |
| Vláknina | 28,40 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 601,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nalámeme čokoládu do misky a přidáme máslo, vložíme do mikrovlnky a rozpustíme, pořádně promícháme a necháme zchladnout.
Krok 2: Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky a do každé přisypeme poloviční množství cukru. Nejprve vyšleháme sníh z bílků dotuha a potom žloutky s cukrem do pěny.
Krok 3: Ve třetí misce promícháme strouhanku, kakao a hladkou mouku.
Krok 4: Vymažeme formu na dorty průměr 26 cm a předehřejeme troubu asi na 170 °C.
Krok 5: Do pěny ze žloutků a cukru přilijeme částečně zchladlou směs másla a čokolády. Promícháme.
Krok 6: Přisypeme směs strouhanky, kakaa a mouky a opět pořádně promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Krok 7: Těsto dáme do formy a upečeme asi tak 60 minut. Zkouším špejlí, čas je jen orientační.
Korpus musí úplně zchladnout, pak ho prořízneme režnou nití (prořezávám dvakrát) Krok 8: Meruňkovou marmeládu dáme do hlubokého talíře a ohřejeme v mikrovlnce a teplé rozetřeme do všech vrstev dortu i po povrchu a okrajích. Krok 9: Nakonec potáhneme čokoládovou polevou a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Korpus musí úplně zchladnout, pak ho prořízneme režnou nití (prořezávám dvakrát) Krok 8: Meruňkovou marmeládu dáme do hlubokého talíře a ohřejeme v mikrovlnce a teplé rozetřeme do všech vrstev dortu i po povrchu a okrajích. Krok 9: Nakonec potáhneme čokoládovou polevou a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Zveřejněno 24. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJME
Moje poznámka
Sacher dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJME
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
sacherův dort,
sacherův dort recept,
proženy recepty,
recept na sacherův dort,
sacharuv dort,
sachr recept,
sacher dort,
dort sacher,
proženy.cz,
prozeny.cz recepty dorty,
veronika nová dorty,
dorty dr oetker smes na dort,
recept sacherův dort,
recepty sacheruv dort,
sacharuv dort recept,
sacher dort videorecept,
prozeny.cz recepty,
sachr dor,
dort sacherův,
prozeny.cz, recepty
Suroviny:
čokoláda hořká,
strouhanka,
bílek,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
čokoláda,
máslo,
marmeláda meruňková
Komentáře (10)