Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie27 333 kJ / 6 533 kcal
Bílkoviny104,98 g
Tuky288,42 g
Vláknina25,85 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 3,76 g
Sůl1,01 g
Sacharidy845,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

PL = polévková lžíce

KL = kávová lžička

Řezy jsou lepší uležené cca 2 dny :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Marie Svarcova

15. 3. 2020 08:29

:yes::yes::yes:krásné , o chuti nepochybuji <3:-K

Dajda

15. 3. 2019 20:47

Veronika.Hrozna: Žádnej debil! U nás v rodině se říká Žádný učený z nebe nespadl! :-Q

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 20:42

Dajda: Udělám jak si napsala s pudinkem , ochutnám a pak se uvidí! Děkuji !:yes:

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 20:36

casino: No vy Wobbeho :-D:-D nemusíte, ale mužská logika je neochvějná ,ksakru proč nenapíšete hned , uvařte to jako krupicovou kaši ! O těstě jsem se neinformovala ,až pak jsem se ptala jak uvařit med se sodou ! Ale stejně jediná relevantní odpověď byla : vař to chvilku a pak vypni a nech to 20 minut dojít! :-D Jediná Dajda vidí , že jsem de bil a potřebuji velitele! ;-)

casino

15. 3. 2019 20:06

Veronika.Hrozna:
Pletete tu koše s baňama:-D
Vy o těstě, já o krému:-)
To jste nikdy ( třeba dětem) nevařila krupici?
Je něco nejasného na postupu ad.2 ?? :-8
(...a tohoto smilníka: :-// nepoužiju a nepoužiju :-!:-D:-)

Dajda

15. 3. 2019 19:59

Veronika.Hrozna: Dobře, budu, děkuji, netykám lidem, kteří mi tykání nenabídnou. Nápodobně prosím. ;-)

Já kaši do krému vařím v hrnci Zepter, takže počkám, až se směs začne vařit, pak vypnu plyn, přikryju pokličkou a nechám 20 minut dojít. Pokud to půjde, tak bych raději vařila o trochu déle kvůli mouce. Pudink používám od Dr. Oetkera s pravou vanilkou. ;-)

magdalenka

15. 3. 2019 19:53

Veronika.Hrozna: až začne vrieť voda, daj to nad paru...nemusia to byť 3 minúty, stačí, ak sa to všetko rozpustí a zredne...možno to bude viac, menej, nikdy nestopujem čas...

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 19:31

Jo a to vaření máslo med a sodu :-?dát nad páru ihned, nebo až začne voda vřít položit misku na hrnec a počítat tři minuty ? ;-(;-(;-(

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 19:25

Dajda: A může se to uvařit i se Zlatým klasem místo pudinku , já sice někdy ty pudinky použiju, ale někdy ten odér té umělé vanilky je přímo "donebevolající" tak se tomu snažím vyhnout! Dám Zlatý klas a mouku a uvařím to jako kdybych dělala pudink, nebo náplň do medového krémeše /je tu recept/, nebo to vařit dýl ? A tykejte mi prosím!

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 19:14

casino: "Zajisté" a vy víte co je Poleův vzorec, nebo Wobbeho číslo ?:-//

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 19:03

Dajda: Že se do toho opřel Casino , to chápu - mužskej a tak !:-// Ale oba jste neuvedli dobu po kterou s tím mám na sporáku cvičit prostná a jak to má chutnat, nebo jak to má vypadat , abych zjistila , uvařeno babo a teď můžeš spáchat ten krém ! :-D

casino

15. 3. 2019 16:10

Veronika.Hrozna:
Já dělávám nastavovaný krém podle https://www.labuznik.cz/recept/mandlove-rezy-mandl...
Je asi stejný jako zde uvedený, akorát vše navažuji :-8
Je potřeba aby komponenty při šlehání byly temperované, no ale to už zajisté víte, že :-K

Dajda

15. 3. 2019 15:13

Veronika.Hrozna: Podobné řezy jsou náš tradiční rodinný recept, jen nedáváme polevu - navrch přijde opět krém, který posypeme sekanými ořechy. A musí se pořádně rozležet, klidně i týden. Krém musí být nastavovaný, jinak by byl moc mastný. Zkuste moji verzi s pudinkovo-moučnou kaší, určitě se podaří. Chce to pořádný hrnec s tlustým dnem, aby se krém nepřipaloval, kovovou metličku a míchat a míchat! Na 3,5 až 4 dl mléka dávám 1 vanilkový pudink a 1 polévkovou lžíci polohrubé mouky. Můžete vše zamíchat a pak dát vařit, nebo rozmíchat sypké suroviny v části mléka, zbylé mléko uvést do varu, vlít směs a opět míchat. Vařit na mírném ohni. Při chladnutí prošlehávat, nejlépe elektrickým šlehačem. nakonec smíchat s tukem našlehaným s cukrem. Tuku dávám 200 až 250 g, kombinuju máslo s Hérou, které však přidávám jen kousek, cca 50 až 80 g. Zkuste a ať se povede.

Veronika.Hrozna

15. 3. 2019 14:43

Johanka128: Já takovým krém, ze zásady zmrším, nikdy to neuvařím pořádně a furt v tom cítím syrovou mouku. Takový krém se mi podařilo udělat jenom jednou, ale už nikdy více!;-( Přesně včera jsem koukala na tento recept, že to upeču , protože to báječně vypadá a určitě chutná, ale ten krém mi srazil hřebínek!:-((:-//

recepty73

14. 3. 2019 18:08

Johanka128: ...krém je výborný, je to vlastně nastavený klasický máslový krém, který následně není tak tučný;-) ...někdy se nastavuje zchladlým hustým pudinkem, jindy zchladlou kaší:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: medové řezy medové řezy recept rezy recepty medové řezy se zlatým klasem recept na medové řezy medové řezy s ořechy medový řez krém nastavený krupicovou kaší recepty na řezy s polevou napln do medovych řezu špaldove řezy se žloutkovou polevou medove řezy se žloutkovou polevou medovy košičky krém s pudinkem medové cukroví s pudinkem medove rezy top recept medove rezy náplň medové řezy s oříčkovo medovou polevou medové pláty se zlatým klasem medové hvězdičky s polevou

Suroviny: cukr moučkový, máslo, med, mléko, soda jedlá, vejce, mouka hladká, mléko, mouka hrubá, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, cukr moučkový, kakao, vejce, tuk 100%, mléko

TopRecepty.cz

Medové řezy s polevou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNmW