Medové řezy s polevou

Irule Kuchařka: Irule

Cukroví , Pečené, Plněné 18 názorů

Suroviny

Těsto:
150 g moučkového cukru
50 g másla
2 PL medu
3 PL mléka
1 KL sody jedlé
1 vejce
450 g hladké mouky
Krém:
1/2 l mléka
3 PL hrubé mouky
1 vanilkový cukr
250 g másla
5 PL moučkového cukru
2-3 PL rumu
Poleva:
100 g moučkového cukru
2 PL kakaa
1 vejce
1/2 100% tuku
3 PL mléka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme na tenkou placku, dáme na plech vyložený papírem a upečeme při 200°C asi 4 minuty.

  2. Na krém uvaříme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru. Ušleháme máslo s moučkovým cukrem, rumem a zašleháme vychladnou kaši.

  3. Pláty slepíme krémem, polijeme polevou a dáme do chladna. Druhý den krájíme horkým nožem na řezy.

  4. Na polevu všechny suroviny rozpustíme ve vodní lázni.

Poznámka

PL = polévková lžíce

KL = kávová lžička

Řezy jsou lepší uležené cca 2 dny :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 885 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medové řezy s polevou

  • Dajda Dajda

    Veronika.Hrozna: Žádnej debil! U nás v rodině se říká Žádný učený z nebe nespadl! :-Q

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Udělám jak si napsala s pudinkem , ochutnám a pak se uvidí! Děkuji !:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: No vy Wobbeho :-D:-D nemusíte, ale mužská logika je neochvějná ,ksakru proč nenapíšete hned , uvařte to jako krupicovou kaši ! O těstě jsem se neinformovala ,až pak jsem se ptala jak uvařit med se sodou ! Ale stejně jediná relevantní odpověď byla : vař to chvilku a pak vypni a nech to 20 minut dojít! :-D Jediná Dajda vidí , že jsem de bil a potřebuji velitele! ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    Pletete tu koše s baňama:-D
    Vy o těstě, já o krému:-)
    To jste nikdy ( třeba dětem) nevařila krupici?
    Je něco nejasného na postupu ad.2 ?? :-8
    (...a tohoto smilníka: :-// nepoužiju a nepoužiju :-!:-D:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Veronika.Hrozna: Dobře, budu, děkuji, netykám lidem, kteří mi tykání nenabídnou. Nápodobně prosím. ;-)

    Já kaši do krému vařím v hrnci Zepter, takže počkám, až se směs začne vařit, pak vypnu plyn, přikryju pokličkou a nechám 20 minut dojít. Pokud to půjde, tak bych raději vařila o trochu déle kvůli mouce. Pudink používám od Dr. Oetkera s pravou vanilkou. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: až začne vrieť voda, daj to nad paru...nemusia to byť 3 minúty, stačí, ak sa to všetko rozpustí a zredne...možno to bude viac, menej, nikdy nestopujem čas...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jo a to vaření máslo med a sodu :-?dát nad páru ihned, nebo až začne voda vřít položit misku na hrnec a počítat tři minuty ? ;-(;-(;-(

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: A může se to uvařit i se Zlatým klasem místo pudinku , já sice někdy ty pudinky použiju, ale někdy ten odér té umělé vanilky je přímo "donebevolající" tak se tomu snažím vyhnout! Dám Zlatý klas a mouku a uvařím to jako kdybych dělala pudink, nebo náplň do medového krémeše /je tu recept/, nebo to vařit dýl ? A tykejte mi prosím!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: "Zajisté" a vy víte co je Poleův vzorec, nebo Wobbeho číslo ?:-//

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Že se do toho opřel Casino , to chápu - mužskej a tak !:-// Ale oba jste neuvedli dobu po kterou s tím mám na sporáku cvičit prostná a jak to má chutnat, nebo jak to má vypadat , abych zjistila , uvařeno babo a teď můžeš spáchat ten krém ! :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    Já dělávám nastavovaný krém podle https://www.labuznik.cz/recept/mandlove-rezy-mandl...
    Je asi stejný jako zde uvedený, akorát vše navažuji :-8
    Je potřeba aby komponenty při šlehání byly temperované, no ale to už zajisté víte, že :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Veronika.Hrozna: Podobné řezy jsou náš tradiční rodinný recept, jen nedáváme polevu - navrch přijde opět krém, který posypeme sekanými ořechy. A musí se pořádně rozležet, klidně i týden. Krém musí být nastavovaný, jinak by byl moc mastný. Zkuste moji verzi s pudinkovo-moučnou kaší, určitě se podaří. Chce to pořádný hrnec s tlustým dnem, aby se krém nepřipaloval, kovovou metličku a míchat a míchat! Na 3,5 až 4 dl mléka dávám 1 vanilkový pudink a 1 polévkovou lžíci polohrubé mouky. Můžete vše zamíchat a pak dát vařit, nebo rozmíchat sypké suroviny v části mléka, zbylé mléko uvést do varu, vlít směs a opět míchat. Vařit na mírném ohni. Při chladnutí prošlehávat, nejlépe elektrickým šlehačem. nakonec smíchat s tukem našlehaným s cukrem. Tuku dávám 200 až 250 g, kombinuju máslo s Hérou, které však přidávám jen kousek, cca 50 až 80 g. Zkuste a ať se povede.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Johanka128: Já takovým krém, ze zásady zmrším, nikdy to neuvařím pořádně a furt v tom cítím syrovou mouku. Takový krém se mi podařilo udělat jenom jednou, ale už nikdy více!;-( Přesně včera jsem koukala na tento recept, že to upeču , protože to báječně vypadá a určitě chutná, ale ten krém mi srazil hřebínek!:-((:-//

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73

    Johanka128: ...krém je výborný, je to vlastně nastavený klasický máslový krém, který následně není tak tučný;-) ...někdy se nastavuje zchladlým hustým pudinkem, jindy zchladlou kaší:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Johanka128: je to klasický krém, bežne sa tak robí. Je pevný a dobre drží.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: medové řezy medové řezy recept rezy recepty recept na medové řezy medový řez řezy s ořechama

Zapomněl/a jsem heslo