Suflé
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,42 g |
Tuky | 130,58 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 263,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi.
Krok 2: Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (dvě až dvě a půl minuty na střední výkon), promíchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout.
Krok 3: Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost.
Krok 4: Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte dezerty na pět minut do trouby.
Krok 5: Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámejte nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu.
Krok 6: Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likérů a už dále nevařte.
Krok 7: Při podávání můžete vršek suflé rozlomit a do pukliny vpravit lžíci zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Zveřejněno 13. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Moje poznámka
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 21 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 46 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 47 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 1 hodinou
Americké okurky
Ala17 před 3 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 3 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 5 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 7 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 8 hodinami
Tématické fráze:
vanilkové suflé,
formičky na sufle,
vanilkové suflé recept,
suffle,
jak udělat sufle,
sufle dort,
suflé v mikrovlnce,
zeleninové suflé,
zeleninové suflé,
suflle,
suflé z bílé čokolády,
soflé,
jak se děla sufle,
suflle recept,
jednoduché sufle,
soufle,
zeleninové souflé,
sufle do hrnecku,
prave sufle,
vanilkové souflé
Suroviny:
mandle mleté,
čokoláda na vaření,
káva černá,
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
čokoláda na vaření,
smetana ke šlehání,
káva černá,
zmrzlina vanilková
Komentáře (5)