Rizoto s kuřecím masem
Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete kreativně obměňovat podle stavu domácích zásob.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 896 kJ / 1 887 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,14 g |
Tuky | 39,57 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 284 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 251,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme.
Krok 3: Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu).
Krok 4: Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu.
Krok 5: Zatímco se směs vaří, postupně dolíváme horký vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme.
Krok 6: Hotové rizoto dochutíme trochou soli.
Krok 7: Na 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu.
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Moje poznámka
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 10 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 10 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 4 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 11 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 13 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 13 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 13 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 13 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 13 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 14 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 15 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s kuřecím,
rizoto,
výborné kuřecí rizoto,
rizoto z kuřecího masa,
kuřecí rizoto,
rizoto recept,
zeleninové rizoto s kuřecím masem,
risotto s kurecim masem,
recepty rizoto,
kuřecí rizoto recept,
risoto s kuřecím masem,
výborné rizoto,
recept rizoto,
recept na rizoto,
rizoto s kuřecím masem a zeleninou,
rizeto s kurecim masem,
ryzoto s kuřecím masem,
recepty s kuřecím masem,
recept na výborné rizoto,
italske kureci rizoto
Suroviny:
cibule,
máslo,
rýže,
vývar zeleninový,
sůl,
maso kuřecí
Komentáře (34)
1. na sádle a vypražené slanince zesklovatním cibuli, přidám nakrájené maso a orestuji, pak přidám rýži, jak začně rýže lepit , podle nálady přidám koření (curry, sladkou papriku) nebo ne. zeleninu (nejraději máme mrkev s hráškem ale ani sušené houby nebo zelené fazolky - lusky nejsou špatné, každopádně se fantasii meze nekladou) a zaleji patřičným množstvím (150% objemu rýže, ) vařícího (když chcete rizoto sypké, když chcete spíše lepivé, tak, pokud nepoužíváte Carnaroli nebo Arborio rýži, tak o trošičku více vlažného a přivést k varu až s rýží), okořenéného (celý pepř, , bobkový list, nové koření, hřebíček, sůl ev. vegetu - na čtvrt litru rýže jedna kávová lžička soli, vařit aspoň dvacet minut) kuřecího vývaru. Půl minuty nechám provřít a celý hrnec strčím do předehřáté, vyplé trouby a nechám nejméně 20 minut (ale klidně i hodinu) dojít....
No, ono je rozdíl mezi RIZOTO a RISOTTO, že
Proč je to v předkrmech, to je snad hlavní jídlo, možná se mýlím
Viděli jste někdy rizoto?