Rizoto s kuřecím masem a parmazánem

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

100 g brokolice
1 l kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
2 ks středně velkých pórků, očištěných a nakrájených
3 stroužky česneku, nakrájených nadrobno
1 lžička čerstvého tymiánu, otrhané a nakrájené lístky
500 g rýže na rizoto (Arborio)
80 ml suchého bílého vína
100 g mraženého zeleninové směsi (mrkev, hrášek).
3 lžíce citronové šťávy
0,5 kg kuřecího masa
nastrouhaný parmazán k podávání
sůl a čerstvě namletý pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vývar s vínem uveďte do velmi mírného varu tak, aby se jen zachvíval. Olej rozehřejte ve velkém nepřilnavém kastrolu. Osmažte na něm pórek, česnek a tymián, až začne pórek měknout, asi za 3 minuty, vlijte do hrnce vývar.
    Nakonec do hrnce přidejte omytou brokolici a nechte 3-4 minuty povařit. Poté z hrnce odlijte všechen vývar + vyvařené víno.

  2. Vsypte rýži a promíchávejte, aby jakoby zprůsvitněla, asi 1 minutu. Zalijte vývarem a za stálého míchání ho nechte vsáknout do rýže.
    Dále po naběračkách začněte přidávat vývar, rýži stále promíchávejte a dávku vývaru do ní vždy nechte vsáknout, než přidáte další. Takto postupujte cca 18 minut, až rýže zvláční, ale uprostřed budou zrnka ještě dost pevná. Před koncem uvaření rýže vmíchejte již propláchnutou zeleninovou směs.

  3. Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a opečte je na pánvi do zlatova. Obvyklá doba vaření rizota je 20 až 22 minut. Na závěr vmíchejte do rizota pepř a sýr, na vrch kuřecí maso a ihned podávejte.

Poznámka

Poznámka:

Recept byl připravován dle webu fresh.iprima.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto s kuřecím masem a parmazánem

  • casino casino

    "Rizoto s kuřecím masem a parmazánem"
    Podle fotečky je to spíše "Rizoto s parmazánem a kuřecím masem", že ;-)
    No a s postupem je to podobné jako s názvem receptu...8-(

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    zizala: Brokolici v postupu moc nechápu - přeci ji nebudu trápit 18 minut v kastrole s rýží....

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Jeden litr vyaru stacit nebude, na 100g ryze je zapotrebi cca 300 - 350 ml vyvaru.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pár rizoto jsem už uvařila, tohle má zbytečně složitý postup. Naliju vývar a pak ho zase sliju a přidávám postupně _ proč?

    Odpovědět

Tématické fráze: porkove rizoto s kurecim masem

Zapomněl/a jsem heslo