Houbový paprikáš s pohankovými haluškami

tejaja Kuchařka: tejaja

Houby 0 názorů

Suroviny

800 g lesních hub
1 cibule
olej
2 lžíce mleté papriky
¼ lžičky mletého kmínu
sůl
1 lžíce hladké mouky
1 dl mléka
1 dl smetany
Halušky:
130 g pohankové mouky
sůl
cca 150 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájané huby a opražíme.
    Okoreníme, osolíme, zasypeme paprikou a rascou a premiešame. 10 minút pomaly zakryté dusíme.

  2. Mlieko rozmiešame so smotanou a múkou a huby zalejeme. Opäť na slabom plameni 10 minút podusíme.

  3. Na halušky zmiešame múku so soľou a vodou na hustejšie cestíčko. Cez haluškovač sádžeme do vriacej osolenej vody halušky. Keď vyplávu napovrch, necháme 1-2 min prevrieť a scedíme.

  4. Halušky podávame s paprikášom.

Poznámka

Recept je z knihy Obedy a večere.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Houbový paprikáš s pohankovými haluškami

K receptu nejsou žádné komentáře.