Jemné kuřecí rizoto

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

200 ml rýže
400 ml vývaru
300-400 g pečeného nebo vařeného kuřecího masa
1-2 vařené mrkve
1 petržel
jemně nasekaná petrželová nať
čerstvě mletý pepř černý
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme ryžu, aby sa obalilo každé zrnko ryže. Zalejeme horúcim kuracím vývarom, prikryjeme pokrievkou, stiahneme plameň, dusíme 20 minút a vypneme oheň.

  2. Do ryže dáme natrhané kuracie mäso, mrkvu a petržlen pokrájané na kolieska. Okoreníme, posypeme na jemno pokrájanou petržlenovou vňaťou, načechráme vidličkou, rozdelíme na taniere a podávame s kyslou uhorkou.

  3. Nesolíme, lebo vývar je dosť slaný. Nekoreníme ničím iným, nepridávame žiadne dalšie ingrediencie, nesypeme nijakým strúhaným syrom, ale nechávame vyniknúť jemnej chuti kuracieho mäsa.

Poznámka

Zdroj: vlastná kreácia. Našla som tu viac receptov na rizoto, ale ani jeden takýto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemné kuřecí rizoto

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí rizoto rizoto rizoto z vařeného kuřečího masa kuřecí rizoto recept rizoto recept kuřecí recepty recept na rizoto recept rizoto české rizoto recepty rizoto vařené kuřecí maso české rizoto recept kuřecí kuřecí ryzoto rizoto kuřecí drubeží rizoto drůbeží ryzoto recepty na rizoto jemné drůbeží rizoto jak uvařit rizoto