Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 244 kJ / 12 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,12 g |
Tuky | 940,78 g |
Vláknina | 36,40 g |
Cholesterol | 5,42 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 572,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 minut. Krok 2: Náplň:
utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu - podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus. Krok 3: Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 minut. Krok 4: Náplň: tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému. Krok 5: Bílková glazura: 1 bílek, 90-150 g cukru moučka, troška citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Moje poznámka
Dort ke křtinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLoR
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 33 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
dorty ke křtinám z marcipánu,
přání ke křtinam,
dort na křtiny,
dorty na křtiny,
luxusní dorty na křtiny,
pečení dortu olomouc,
pečení dortů na zakázku v olomouci,
dorty na zakázku olomouc,
dorty olomouc,
dort kolíbka,
miminkovské dorty,
marcipanovy dort ke krtinam,
dort kolébka,
gratulace ke křtinám,
dort krtiny,
pečivo ke křtinám,
miminkovsky dorty,
miminkovský dort,
dort na křtiny pro holku,
šlehačkový dort ke křtinám
Suroviny:
poleva čokoládová,
vejce,
máslo,
mandle mleté,
prášek do pečiva,
likér vaječný,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
likér vaječný,
želatina,
šlehačka,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr,
maliny,
cukr,
skořice,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo
Komentáře (15)
reznickova.veronik@seznam.cz
akorat v receptu postradam info o kremu, cim jsi potahovala,trosinku vic informaci prosiiim
jinak je to paradni dort