Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště

Suroviny

Těsto:
800 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
140 g oleje
1 balíček prášku do perníku
1 lžička jedlé sody
4 lžičky perníkového koření
4 lžíce medu (musí být teplý - dávám do na chviličku v hrníčku do mikrovlnky)
Bílková poleva:
bílek
moučkový cukr
citronová sťáva

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny prosejeme do mísy, přidáme tekuté a vypracujeme v těsto. Necháme v chladu odležet, já nechávám přes noc, ale může se s těstem pracovat hned.

  2. Po uležení propracujeme a rozválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Klademe na plech a pečeme na 150°C, doba pečení záleží na velikosti tvaru (10-15 min.)

  3. Po upečení necháme vychladnout a zdobíme bílkovou polevou.
    Tu dělám klasicky z bílku a moučkového cukru. Cukr je dobré 3x prosát, aby byl co nejvíce jemný a neucpával zdobící trubičku/kornoutek. Přidávám i pár kapek citronové šťávy nebo citronky. Důkladně vymíchám, může se i vyšlehat mixérem.
    Přesný poměr surovin nemám, přisypávám cukr dokud poleva nemá tu správnou konzistenci.

Poznámka od kuchařky

Tento recept používám i na pečení velkých perníkových srdcí.

Komentáře k receptu Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště

  • casino casino

    Před momentem jsem zadělal na perníčky s krystalem...
    Kdo neochutná, neví o co přichází :-K
    600 hladké mouky
    400 krystalu / krupice/
    1 PL skořice
    1/2 KL sody
    4 vejce
    100 rozpuštěného medu
    1 vanil. cukr
    večer vykrájet na vymaštěný plech a potřít bílkem, ráno upéct.....

    Odpovědět