Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou. Se zdobením jistě rády pomohou i děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 604 kJ / 5 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,21 g |
Tuky | 158,00 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,80 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 007,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny sypké suroviny prosejeme do mísy, přidáme tekuté (med můžeme rozehřát třeba v mikrovlnce) a vypracujeme v těsto. Necháme v chladu odležet, klidně přes noc, ale také můžeme s těstem pracovat hned.
Krok 2: Po uležení těsto propracujeme a rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj libovolné tvary.
Krok 3: Klademe na plech a pečeme na 150 °C, doba pečení záleží na velikosti tvaru (10-15 min).
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a zdobíme bílkovou polevou. Cukr je dobré 3x prosát, aby byl co nejvíce jemný a neucpával zdobící trubičku/kornoutek. Přidáme i pár kapek citronové šťávy nebo citronky. Důkladně vymícháme, může se i vyšlehat mixérem.
Zveřejněno 15. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Moje poznámka
Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OAjQ
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do perníku,
soda jedlá,
koření do perníku,
med,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (1)