Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 190 kJ / 3 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,81 g |
| Tuky | 177,31 g |
| Vláknina | 33,02 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 2,90 g |
| Sůl | 7,43 g |
| Sacharidy | 437,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najskor si pripravime halusky - ocistene zemiaky rozmixujeme, osolime, pridame polohr. muku a vodu tak, aby sme ziskali lepkave cesto.
Krok 2: Cesto pretlacame cez sito na halusky do vriacej osolenej vody. Ak sa cesto - haluska vo vode rozvara, cesto je prilis riedke - pridajte viac muky. Halusky su uvarene, ked vyplavaju na hladinu, odkial ich vyberame sitkom.
Krok 3: Zmrazeny spenat vhodime na 1-2min do vriacej vody, ak mate cerstvy spenat, tak len sparime vriacou vodou v site a nechame odkvapkat.
Krok 4: Cibulu si nakrajame nadrobno, oprazime na olivovom oleji, pridame spenat a polovicu ocisteneho pretlaceneho cesnaku a chvilocku spolu dusime.
Krok 5: Potom prelozime do misy, kde masu dohladka rozmixujeme. Pridame Ricottu, mlieko (alebo smotanu alebo aj aj), zvysny pretlaceny cesnak, dochutime muskatovym orieskom a solou a vsetko dokopy premixujeme.
Krok 6: Omacku prelejeme cez halusky a navrch polejeme oprazenou nadrobno nakrajanou slaninkou.
Zveřejněno 26. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halusky Fantomas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3E0A
Moje poznámka
Halusky Fantomas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3E0A
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 21 minutami
Posvícenské ořechy
brtna před 32 minutami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 39 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 2 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 2 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Tématické fráze:
amoroun,
recepty s haluškami,
ricotta a halušky,
tucnaci-itesco,
halusky s oprazenou slaninkou,
itesco.uk,
ricotta halušky,
halusky bez sita
Suroviny:
brambory,
sůl,
mouka polohrubá,
voda,
špenát mražený,
sýr ricotta,
sůl,
ořech muškátový,
česnek,
cibule,
olej olivový,
mléko,
slanina oravská
Komentáře (12)
Jé recept - hm vyzkouším, Nivy mám dostatek díky severince, možná dám jen tu