Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný domácí perník

Perník je snadná a rychlá buchta, kterou milují snad všichni bez rozdílu věku. Tento recept je navíc hrníčkový, takže na jeho přípravu ani nebudete potřebovat váhu. Všechny suroviny stačí jednoduše promíchat, těsto nalít na plech a upéct. Zdobení už je jen na vaší fantazii.

Hodnocení receptu je 4,4 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzanka127

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie49 877 kJ /
11 921 kcal
Bílkoviny187,86 g
Tuky558,24 g
Vláknina52,70 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 559 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 510,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K odměření surovin použijeme hrnek o objemu 250 ml. Krok 2: Velký hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Všechny suroviny jednoduše smícháme v míse tak, aby v těstě nebyly hrudky. Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30–40 minut (podle výšky těsta). Správné propečení moučníku ověříme špejlí. Krok 6: Upečený a vychladlý perník můžeme polít čokoládovou polevou.

Zveřejněno 6. 7. 2012

Poznámka autora zuzanka127

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Výborný domácí perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3EXR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Výborný domácí perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3EXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dělám úplně stejně a je skvělý,:yes::yes::yes::yes:

Ono je to tak nějak jedno, jestli polohrubá nebo hladká;-)

lenullka 7. 7. 2012 17:51
to je určite taky dobré :-) ale jaký je rozdíl, je to mín nadýchané,....
nevím já vsude krom závinu používám polohrubou

Děkuji Ti moc ivulinko za fotečku...Jseš hodná.:-K;-)

S hladkou moukou je to také dobré :-p;-):-):yes:

vypadá užasně, ale já vzdycky delala vse z polohrubé mouky, jaké to bude s hladkou?

Ahoj Zuzanko:-),
když jsem včera zahlédla, že tvůj recept je bez fotky, bylo mi hned jasné, co dnes budu péct. Upekla jsem a nafotila, s dovolením ti sem k receptu přidám svoje dvě fotky do té doby než si sem přidáš třeba své, aby recept nebyl bez fotky tak smutný.
Posílám zároveň bodík a pochvalu, protože perník vypadá, že bude pěkně vláčný:-)

zuzanka127:aháá, já si nevšimla kdy, takže tě tu vítám:-K:-K:-K, z toho si nic nedělej, neudělalas to úmyslně a chyby dělá každej;-);-);-), bacha topky jsou nebezepečná droga :-D:-D:-D, ale těšíme se na tvé receptíky :-p:-p:yes::yes::yes:

Aha já právě nevěděla,protože já jsem se sem přihlásila teprve včera a ještě nevím jak to tady je.:-S:-//:-)Jo tak to jsem neudělala dobře právě já myslela,že když je to na googlu tak se to může ukládat a někam dávat jako fotku.:-/

zuzanka127:Zuzi, pokud fotka byla k tomuto receptu zkopírovaná z jiného webu, zmizla proto, že existuje něco jako autorské právo a nelze uveřejňovat cizí fota bez souhlasu autora ;-);-)

to foto jsem si uložila z googlu ale recept je můj já neměla fotku takže jsem si ji vyhledala....:-):-// a nechápu proč zmizelo.:-(

to je tvoje foto:-? nebo je podobnost čistě náhodná:-?
http://www.recepty.cz/recept/fofrpernik-144377
foto zmizelo, takže asi...:-?:-?:-?

Tématické fráze:
výborny pernik, výborný perník na plech, pečený perník, recept na domácí perník, domácí perník, recept na pečený perník, výborný vláčný perník, recept na výborný perník, perník s čokoládovou polevou, výborný perník recept, perník na plech s čokoládovou polevou, domácí perník top recepty, dobrý domácí perník, jak dlouho pect pernik, domácí perník recept, dobrý perník recepty, peceni pernik, jak dlouho se pece pernik, perník doba pečení, domaci peceny pernik

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, prášek do perníku, kakao, skořice, marmeláda, vejce, mléko, olej, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu