Výborný domácí perník
Perník je snadná a rychlá buchta, kterou milují snad všichni bez rozdílu věku. Tento recept je navíc hrníčkový, takže na jeho přípravu ani nebudete potřebovat váhu. Všechny suroviny stačí jednoduše promíchat, těsto nalít na plech a upéct. Zdobení už je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 49 877 kJ / 11 921 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 187,86 g | 
| Tuky | 558,24 g | 
| Vláknina | 52,70 g | 
| Cholesterol | 548 mg | 
| Sodík | 559 mg | 
| Sůl | 1,88 g | 
| Sacharidy | 1 510,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: K odměření surovin použijeme hrnek o objemu 250 ml.
	Krok 2: Velký hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
	Krok 3: Všechny suroviny jednoduše smícháme v míse tak, aby v těstě nebyly hrudky.
	Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme.
	Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30–40 minut (podle výšky těsta). Správné propečení moučníku ověříme špejlí.
	Krok 6: Upečený a vychladlý perník můžeme polít čokoládovou polevou.
Zveřejněno 6. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Výborný domácí perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EXR
Moje poznámka
					
				
Výborný domácí perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EXR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							výborny pernik, 
						
						
							výborný perník na plech, 
						
						
							pečený perník, 
						
						
							recept na domácí perník, 
						
						
							domácí perník, 
						
						
							recept na pečený perník, 
						
						
							výborný vláčný perník, 
						
						
							recept na výborný perník, 
						
						
							perník s čokoládovou polevou, 
						
						
							výborný perník recept, 
						
						
							perník na plech s čokoládovou polevou, 
						
						
							domácí perník top recepty, 
						
						
							dobrý domácí perník, 
						
						
							jak dlouho pect pernik, 
						
						
							domácí perník recept, 
						
						
							dobrý perník recepty, 
						
						
							peceni pernik, 
						
						
							jak dlouho se pece pernik, 
						
						
							perník doba pečení, 
						
						
							domaci peceny pernik
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							kakao, 
						
						
							skořice, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							poleva čokoládová, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (14)
nevím já vsude krom závinu používám polohrubou
když jsem včera zahlédla, že tvůj recept je bez fotky, bylo mi hned jasné, co dnes budu péct. Upekla jsem a nafotila, s dovolením ti sem k receptu přidám svoje dvě fotky do té doby než si sem přidáš třeba své, aby recept nebyl bez fotky tak smutný.
Posílám zároveň bodík a pochvalu, protože perník vypadá, že bude pěkně vláčný
http://www.recepty.cz/recept/fofrpernik-144377
foto zmizelo, takže asi...