CheeseCake po česku
Cheesecake, to je křupavá vrstva ze sušenek a navrch pořádná vrstva jemné krémové náplně. Díky tomu, že je pečený, dobře drží tvar a hodí se k jakékoliv příležitosti. Jeho příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat třeba ovocem podle sezony.
Suroviny pro 1 kus
12 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,09 g |
Tuky | 125,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 3,99 g |
Sůl | 8,53 g |
Sacharidy | 222,15 g |
Postup přípravy
Dortovou formu vymažeme máslem. Krok 2: Sušenky rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Výchozí hmotu rozprostřeme a vmačkáme do formy na dort. Dáme do lednice. Krok 3: Tvaroh, smetanový sýr, cukr, vejce a vanilkový cukr rozšleháme. Směs vlijeme na připravený korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 140 °C. Krok 4: Pečeme zhruba 80 minut - dle potřeby. (Kraje by měly být nazlátlé a prostředek by měl být vláčný.) Necháme vychladit a poté uchováváme v lednici.
Zveřejněno 30. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
CheeseCake po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AWVB
Moje poznámka
CheeseCake po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AWVB
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 8 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 8 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 9 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 11 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 11 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 11 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 12 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 12 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 13 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 15 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake,
cheesecake top recepty,
rybízový cheesecake,
cheesecake recept,
top recept cheese cake,
vanilkový cheesecake,
smetanový sýr na cheesecake,
cheascake,
cheese cake,
cheese cake recept,
cheescake po česku,
limetkový cheesecake,
cheesecake z zerve,
recept na cheesecake,
recepty cheese cake,
cheesecake vanilkový,
jaký sýr na cheesecake,
cheesecake ze žervé,
vanilkový cheesecake recept,
jak dlouho péct cheesecake
Suroviny:
sušenky,
tvaroh,
sýr smetanový,
cukr krupice,
vejce,
cukr vanilkový,
máslo,
máslo
Komentáře (6)
Suroviny dávám stejné jako Vy, smetanový sýr může být třeba žervé. Protože málo sladím, stačí mi 100 g cukru + 1 vanilkový, navíc 2 lžíce limetkové (nebo citronové) šťávy + kůru. Sušenky mám ráda BB.
Dovoluji si přidat pár vychytávek, aby se u cheesecaku nezdvihaly okraje a nepropadalo dno (nejsou z mé hlavy): Náplň se nemá šlehat, ale raději opatrně mixovat, aby nenabrala moc vzduchu. Po nalití do formy nechat chvíli ustát a pak projet nožem (bubliny popraskají). Formu obalím zespodu alobalem a vložím do pekáčku s horkou vodou. Peču zvolna a dlouho (hodinu).
Navrch narychlo svařím polevu z rozmačkaných jahod (rybízové šťávy) a trochu cukru (vychladit). Pak už jen ten lísteček máty nebo meduňky ......