Gateau au chocolat à la elzarito
Pokud se řadíte mezi čokoholiky, neměl by vám tento recept uniknout. Na přípravu jednoduchý koláč je po upečení dokonale vláčný. Každé sousto vás potěší plnou chutí čokolády, kterou doplňuje máslo a vůně vanilky.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma o průměru 26-28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 912 kJ / 2 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,70 g |
| Tuky | 173,00 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 202 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 238,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Necháme ji trochu vychladnout a poté do ní vmícháme změklé máslo. Dobře promícháme a necháme prochladnout. Troubu zapneme na 200 °C
Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Poté k nim vmícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a sníh z bílků. Zlehka promícháme.
Krok 3: Následně do směsi vmícháme zchladlou čokoládu s máslem. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do formy vyložené pečicím papírem.
Krok 4: Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby a při 200 °C pečeme přibližně 5 minut. Následně stáhneme stupně na 180 °C a pečeme dalších 20-30 minut. Orientujeme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Koláč je správně upečený, když je na povrchu propečený, ale uvnitř vláčný. Po vytažení z trouby můžeme koláč posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 19. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gateau au chocolat à la elzarito
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0Qj
Moje poznámka
Gateau au chocolat à la elzarito
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0Qj
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 3 minutami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 7 hodinami
Tématické fráze:
gâteau au chocolat,
tarte tatin recept cesky,
gatoau
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
čokoláda tmavá,
mouka polohrubá,
extrakt vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový
Komentáře (7)