Škvarečky ze odřezků vepřového
Pomazánka z domácích škvarků patří k tomu, co zvláště mužští strávníci uvítají na čerstvém chlebu. Domácí příprava škvarků dá sice trochu práce, ale výsledek předčí všechna očekávání a strčí hravě do kapsy kupované produkty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 196 kJ / 5 066 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,51 g |
| Tuky | 511,23 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 651 mg |
| Sodík | 676 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 0,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
Moje poznámka
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávové úlky
MichaelaSr před 4 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 16 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Tématické fráze:
škvaření sádla,
skvareni veproveho sadla,
jak škvařit vepřové sádlo,
škvaření sádla s mlékem,
vepřové sádlo,
řemenové sádlo,
jak vyskvarit sadlo,
vepřové sádlo na škvaření,
škvaření sádla recept,
lis na škvarky,
škvaření sádla v domácí pekárně,
vepřové škvarky,
vyškvaření sádla,
jak vyškvařit vepřové sádlo,
domácí vepřové sádlo,
jak škvařit sádlo,
vepřove sadlo škvařeni,
krupičkovaté sádlo,
domácí vepřové škvarky,
pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla
Suroviny:
maso vepřové,
sádlo,
sůl,
voda,
mléko
Komentáře (29)
Děkuji
Jinak tě moc vítám na Topkách a doufám že tu zůstaneš a připojíš se i do Pokecu a diskuzí
Dávám taky trochu vody nebo mlíka a přiznám se, že trochu solím. Na co ta sůl může mít vliv? Na řídnutí nebo na trvanlivost?
Namlít mě nenapadlo, dobrý tip, asi je z toho i víc sádla, ne?