Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 513 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,95 g |
Tuky | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 85,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená pěnová hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWZ4
Moje poznámka
Studená pěnová hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWZ4
Nejnovější recepty
Banánový chlebíček
Přidáno před 42 minutami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 47 minutami
Boršč na neděli
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky ze Slezska
MarzamKa před 38 minutami
Smažený Hermelín
Kajkajak před 47 minutami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
martianekk před 48 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Sarinka56 před 52 minutami
Medovo - jablečné muffiny
Anninkakuchar před 58 minutami
Kávový perník s rumem a ovocem
Ellen1 před 1 hodinou
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
zackovam před 1 hodinou
Brambory s tvarohem
Piedra před 1 hodinou
Drožďové knedlíčky
catmilena před 2 hodinami
Pórková polévka krémová
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
pěnové cukroví,
pěnové pečivo,
pěnové pusinky,
pěnová buchta,
pěnové cukrový,
pěnové cukroví recept,
pečení pěnového cukroví,
penove pusinky recept,
recept na pěnové cukroví,
recepty penove peceni,
pěnové pusinky cukroví,
pěnové cukroví - recept,
cukroví pěnové,
recepty pěnové pusinky,
pěnová kolečka z cukroví z bílků,
pěnová čokoláda,
pusinka,
wwwrecepty pšnové cukroví,
pěnové cukroví z bílků recept,
pečení pěnových pusinek
Suroviny:
bílek,
cukr písek
Komentáře (5)
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.