Krevety na česneku a másle
Těšíte se na gurmánské zážitky z dovolené u moře? Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 839 kJ / 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,63 g |
| Tuky | 2,04 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 4,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme, zbavíme střívka a v mírně osolené vodě je vaříme asi 3 minuty.
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit máslo.
Krok 3: Krevety scedíme. Poté je nasypeme do pánve a necháme do nich máslo vsáknout.
Krok 4: Česnek prolisujeme, nebo utřeme špičkou nože, přidáme ho ke krevetám, a už jen velmi krátce orestujeme. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
Krok 5: Podáváme nejlépe s teplým křupavým pečivem a sklenkou bílého vína.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Moje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 15 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 6 minutami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 2 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 2 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 3 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 3 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 3 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 4 hodinami
Tématické fráze:
krevety recepty,
příprava krevet,
krevety recept,
recepty krevety,
recept na krevety,
příprava mražených krevet,
recepty krevety predvarene loupane,
krevety priprava,
recept krevety,
uprava mrazenych krevet,
jak uvařit krevety,
úprava krevet,
jak připravit mražené krevety,
recept na krevety předvařené,
předvařené krevety,
příprava krevet v kuchyni,
recepty z krevet,
mražené loupané krevety recepty,
mrazene krevety recepty,
mražené krevety recept
Suroviny:
krevety,
česnek,
máslo,
sůl
Komentáře (26)
Chtěl bych upozornit autora příspěvku pod značkou wtf a všechny ty, kteří si myslí, že tyčinky surimi jsou z krabího masa. Je to obecně tradovaný nesmysl. Nikde se z krabiho masa nedělají. Ani ve své domovině ne! Jejich základem je opravdu separované rybí maso!!! Takže, žádná laciná česká verze.
A ty wtf, pokud se chceš podělat do vlastního hnízda, musíš znova. Tohle se Ti fakt nepovedlo...
Krevety se kupují např. v Tesku. A rozhodně nevařit, to blbost, budou rozvařené.
Jirky recept je parádní
jirka:
Simona Kucerova: Bohuzel ma wtf pravdu, kmin a krevety??? no to snad ne